Gemeentemedewerkers nu in duurzame auto’s

Foto: Pixabay

Vanaf nu gebruiken medewerkers van gemeente ’s-Hertogenbosch elektrische- en hybride auto’s voor hun dienstreizen. De benzineauto’s die ze eerder gebruikten, worden de komende weken vervangen door duurzame poolauto’s. Er komen zeven elektrische en vijftien hybride auto’s.

Wethouder Ufuk Kâhya (duurzame mobiliteit): “We willen graag dat in 2050 alle vervoer schoon, slim en toegankelijk is. Dat stimuleren en faciliteren we als gemeente volop. Natuurlijk willen we daar ook zelf onze verantwoordelijkheid in nemen. Om die reden kiezen we nu voor elektrische en hybride poolauto’s.”

Na een aanbestedingsprocedure sloot de gemeente eind vorig jaar een meerjarencontract met mobiliteitsbedrijf Shuttel. Dat de auto’s die dit bedrijf plaatst duurzaam zijn, was een belangrijke eis voor de samenwerking.

Al veel duurzame dienstreizen
Als het even kan, nemen medewerkers de fiets of het openbaar vervoer voor een dienstreis. 77% van de gemeentemedewerkers reist op deze manier. Maar is dat geen optie, dan is er nu een duurzamere mogelijkheid met de duurzame poolauto. Voor 19% van de dienstreizen wordt een poolauto gebruikt. Van het woon-werkverkeer is 85% duurzaam.

Actieplan duurzame mobiliteit
De eerste poolauto’s (hybride en elektrisch) ontving wethouder Ufuk Kâhya 15 juli namens de gemeente. Hiermee dragen ze ook als gemeentelijke organisatie bij aan de doelstellingen uit het actieplan duurzame mobiliteit.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen