Blauwalg in gemeente

Foto: Pixabay

Vorige week vonden Waterschap Aa en Maas en de gemeente ‘s-Hertogenbosch al blauwalg op verschillende plekken in de gemeente blauwalg, waaronder bij de IJzeren Vrouw.

Ook in sloten en plassen in de wijken kan blauwalg voorkomen. Blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom het advies contact met water te vermijden wanneer u twijfelt over de kwaliteit daarvan.

Blauwalg
Blauwalg herkent u aan de groene, blauwachtige kleur van het water. Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of binnenkrijgen van het water is kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden.

Wanneer de zonintensiteit afneemt en het water afkoelt door bijvoorbeeld regen, wordt de hoeveelheid blauwalg minder.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en de actuele waterkwaliteit op www.aaenmaas.nl. Hebt u vragen over de kwaliteit van het water in ‘s-Hertogenbosch? Neemt u dan contact  met het meldpunt Openbare Ruimte via het telefoonnummer 073 615 55 55. Of stuur een e-mail via dit contactformulier o.v.v. ‘blauwalg’.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen