JOVD ‘s-Hertogenbosch: “Animal Rebellion brengt gemeenschappelijke veiligheid in gevaar met grensoverschrijdende demonstratie!”

Foto: FPMB Bart Meesters

Maandag was het weer zover, een nieuwe demonstratie van dierenrechten- en milieubeweging Animal Rebellion, ditmaal voor het kantoorgebouw van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO).

Rond het middaguur werd het gebouw van ZLTO aan de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch binnengedrongen door demonstranten die weigerden het pand te verlaten. Hierop is de politie ingeschakeld om de demonstranten te verwijderen. Bij deze actie is een leger aan politieagenten, een zestal politiebusjes en zelfs een oproerpolitiebus ingezet. Het is de mening van de JOVD ‘s-Hertogenbosch dat deze actie van Animal Rebellion totaal ongeoorloofd en maatschappelijk onverantwoord is. Voorzitter Tim Huijsmans: “Het is niet uit te leggen wanneer je als demonstrant opzettelijk mankracht wegneemt bij een onderbezette politie. Het is kinderachtig om zo met de veiligheid van anderen om te springen. De politie heeft betere dingen te doen dan recalcitrante actievoerders af te voeren!

Als liberale organisatie onderschrijft de JOVD het demonstratierecht. Echter kent dit recht zijn grenzen. Huijsmans: “Demonstratierecht is een onvervreemdbaar recht maar is niet meer rechtvaardig wanneer je anderen schaadt. Niemand dwingt je om de openbare orde te verstoren, de noodzaak is er simpelweg niet”.

Animal Rebellion rechtvaardigt haar handelen met de grote ernst van haar zaak. Volgens de JOVD gaat dat argument niet op. Huijsmans: “Afgelopen jaar zijn er veel demonstraties in Den Bosch geweest over ernstige thema’s zoals racisme en cultuur. Bij die demonstraties was politieoptreden daarentegen niet nodig. De ernst van de zaak zien wij daarom als een non-argument”.

Huijsmans: “Naast verantwoordelijkheid naar dier en milieu, is er ook die naar je medemens!

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties