Bijzondere Expositie van Kruisbeelden in Sint Jan: Hoop op Vrede voor Oekraïne

jun 17 , 16:10 Nieuws
db corona beeldbank 065
In de Sint-Jan in Den Bosch is sinds maandag een unieke expositie van kruisbeelden te bewonderen. Deze tentoonstelling draagt een sterke boodschap van hoop en vrede voor Oekraïne, geïnitieerd door een bijzonder gebaar van smeden over de hele wereld.
De expositie vond haar oorsprong in 2022, toen de Oekraïense smid Serhii Polubotko een kruis ontving van een Slowaakse collega. Op dit kruis stond de inscriptie "voor vrede en hoop voor Oekraïne." Dit gebaar inspireerde Polubotko om smeden wereldwijd te vragen om ook een kruis te maken als symbool van hun steun en hoop op vrede voor zijn land.
De kruisen zijn opgesteld in de zuiderzijbeuk van de Sint-Jan in Den Bosch. De expositie is te bezichtigen tot en met 31 augustus. Op 21 juni zal er een officiële opening plaatsvinden om deze bijzondere tentoonstelling te vieren.
Deze tentoonstelling reist door heel Europa en toont de kruisbeelden die door verschillende smeden zijn gemaakt. Elk kruis vertelt een eigen verhaal en draagt de boodschap van vrede en solidariteit uit, verenigend in het gedeelde doel om hoop te brengen voor Oekraïne.
Naast de expositie zelf, is de officiële opening op 21 juni een belangrijk moment waarop de gemeenschap samenkomt om deze symbolen van hoop te eren. Het evenement biedt een kans om stil te staan bij de betekenis van de kunstwerken en de steun die ze vertegenwoordigen.
Iedereen is welkom om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken en de indrukwekkende kruisen te bekijken. Het is niet alleen een gelegenheid om kunst te bewonderen, maar ook om een moment van reflectie en steun te beleven voor Oekraïne.
Met deze expositie wordt een krachtig signaal afgegeven: door samen te werken en onze krachten te bundelen, kunnen we een boodschap van vrede en hoop verspreiden in tijden van conflict en onzekerheid.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.