Bouw mee op donderdag 10 oktober

05 okt , 7:46 Nieuws
overzicht 2023
Op donderdag 10 oktober 2024 vieren we Every Day is Coming Out Day van 8.45 tot 13.30 u aan de Onderwijsboulevard 3 in ’s-Hertogenbosch. Every Day is Coming Out Day gaat vooral over Vrijheid, Verbinding en Diversiteit. Vorig jaar trapten we met diverse scholen en samenwerkingspartners een kleurrijke nieuwe Bossche traditie af.
Dit jaar bouwen we met nog meer actieve partners verder aan verbinding, diversiteit en inclusie. Op initiatief van de Stichting IK STA VOOR Vrede, Vrijheid & Vriendschap is een actief programma samengesteld. Dit in samenwerking met het Koning Willem I College, Avans Hogeschool, Yuverta, HAS, Politie Roze in Blauw, PowerUp073, COC Noordoost Brabant, Iedereen mag zoenen, Roze Helpdesk AVANS, Ypse, BO Diversity en Zoé Beekes. Met als doel het gezamenlijk maken van een belangrijk statement op deze dag: Jezelf kunnen zijn, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit.
Festivalprogramma en Vlag voor Verbinding 6 x 9 meter
Het kleurrijke programma loopt van 8.45 uur tot 13.30 uur op het plein aan de Onderwijsboulevard 3 in Den Bosch en gaat over respect en inclusie voor LHBTIQ + personen. Samen met studenten, docenten, partners en bezoekers wordt met allerlei (hergebruikte) materialen zoals plastic deksels, doppen & platen een enorme Vlag voor
Verbinding van 6 x 9 meter gecreëerd. Het symbool van de vlag is ontworpen door een van de studenten als antwoord op de vraag: “Welk symbool staat voor jou voor inclusie en diversiteit?” Er zullen verschillende informatieve kramen staan, zie de bijlage voor het hele interactieve programma.
De paarse WHIP bus van BO Diversity is een fysieke plek en biedt real-life conversaties op het gebied van seksualiteit en intimiteit. Juist omdat jongeren bekend staan als de digitale generatie, is WHIP er om een live ontmoetingsplek te creëren die de zin-tuigen weet te prikkelen.
Iedereen Mag Zoenen fotobooth laat zien hoe je op een positieve manier kunt uitdragen dat liefde zichtbaar mag zijn, ongeacht seksuele voorkeur of genderidentiteit. In de intimiteit van de foto- booth kun je zoenend op de foto gaan en zo een leuke herinnering overhouden aan deze dag
Ypse Be Proud bij de kraam van Ypse kun je informatie krijgen over de training “Be Proud” waarbij het delen van ervaringen, het leren over jezelf en van elkaar centraal staat, om daar actief mee aan de slag te gaan.
“Gewoon Anders” een korte documentaire van Zoé Beekes . Zoé is opgegroeid met twee moeders en twee vaders, waarbij haar biologisch vader de broer is van haar niet-biogische moeder. Na afloop is er een Q&A met de maker en met nog een ander regen-booggezin.
Ontmoetingen en informatie:
Politie Roze in Blauw. De agenten van Roze in Blauw zijn geüniformeerd en actief aanwe-zig voor het bieden van informatie.
Informatiekramen met actief aanwezige organisaties als: COC Noordoost Brabant, Politie Roze in Blauw, PowerUp073, Roze Helpdesk Avans, Iedereen mag zoenen. Met dank aan: het Koning Willem I College, Avans Hogeschool, Yuverta, HAS, COC Noordoost Brabant, Politie Roze in Blauw, PowerUp073, Roze Helpdesk Avans, Iedereen mag zoenen, BO Diversity, Zoé Beekes, Ypse en Vrienden Van.