Brabantse rijscholen doen het goed: slagingspercentage bovengemiddeld

14 sep , 13:17 Nieuws
auto 239581 1280
Pixabay
Wil je leren autorijden? Dan ben je in Noord-Brabant op de juiste plek. Het slagingspercentage staat er hier goed voor: 54,4% op een landelijk gemiddelde van bijna 52%. Dit en meer blijkt uit onderzoek van occasionplatform AutoTrack, dat onderzoek deed naar de slagingspercentages en tarieven van Nederlandse rijscholen.
Meeste geslaagden in Reusel-De Mierden
Van alle gemeenten waar de afgelopen 12 maanden minimaal 200 (eerste) rijexamens zijn afgenomen, slaagde men in Noord-Brabant het vaakst in Reusel-De Mierden (69,6%). Landelijk scoort het Limburgse Roerdalen het best: 72,3%. 
Met 44,1% geslaagde leerlingen scoort Gilze en Rijen het laagst van Noord-Brabant. In het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel ligt het slagingspercentage met 30,2% het laagst. 
Prijzen van Brabantse rijscholen gemiddeld
In Groningen betaalt een leerling gemiddeld € 58,26 voor een rijles van 60 minuten, wat bijna gelijk ligt aan het landelijk gemiddelde van € 58,24. Zeeuwse leerlingen zijn het goedkoopst uit: gemiddeld € 55,84 per rijles. 
Een verschil van een paar euro per uur kan onderaan de streep flink oplopen. “Als een leerling het gemiddelde aantal lesuren nodig heeft voor het halen van het rijbewijs - en dat zijn er volgens het CBR 43 - is hij of zij in Zeeland gemiddeld € 184,47 minder kwijt dan in Friesland”, zo berekent Tim Roks, auto-expert van AutoTrack.
Meer informatie over het onderzoek (inclusief het slagingspercentage per gemeente) is te lezen op: https://www.autotrack.nl/onderzoek/rijscholen