Een droom, een doel, een passie: samen stoppen we Alzheimer

okt 09 2023, 13:00 Nieuws
dsc02239 edit edit
1 op de 3 mensen krijgt Alzheimer. 1 op de 3. Dat is te veel. Dat vinden Steven en Bianca van den Berg ook. Daarom komen zij in actie voor Alzheimer Nederland. In januari 2024 gaan ze de uitdaging van hun leven aan: een tocht maken door sneeuw en ijs, hoge bergen en gladde dalen in het noorden van Europa met als doel: 25.000 euro inzamelen voor Alzheimer Nederland.
Een droom
Alzheimer stoppen. Dat is de droom van Steven en Bianca van den Berg. Bianca is als eigenaar van JRAB al jaren werkzaam als jurist en adviseur in de non-profit sector. Steven, de man van Bianca, startte 2 jaar geleden Westeind Services. Een bedrijf dat zich inzet om jonge juristen te begeleiden bij hun start op de arbeidsmarkt met uitdagende en afwisselende opdrachten.
Bianca geeft aan: “In ons werk ligt onze focus op mensen. We zetten ons graag in voor een ander. Dat doen wij niet alleen in ons werk maar ook privé. Het is al jaren onze droom écht iets tegen Alzheimer te kunnen doen. Met deze actie hopen we dan ook veel donaties op te halen en onze droom waar te kunnen maken”.
Een doel
Het doel is 25.000 euro ophalen voor Alzheimer Nederland. Steven: “Alzheimer Nederland ontdekt steeds meer mogelijkheden om Alzheimer vroeg op te sporen en aan te pakken. Onderzoek maakt deze ontdekkingen mogelijk. Maar voor onderzoek is veel geld nodig. Dat is de reden waarom wij deze uitdaging aangaan, hopelijk steunen veel mensen onze actie en kunnen we bijdragen aan het stoppen van Alzheimer!”
Een passie
Mensen een kans geven, aandacht voor de ander, klaar staan voor elkaar. Dat zijn de waarden die Steven en Bianca uitdragen. Steven: “In ons werk bieden we kansen aan iedereen die zich inzet. Wij helpen juridische talenten hun weg te vinden in de arbeidsmarkt. Ons inzetten voor het goede doel sluit aan bij deze passie. We hopen dan ook dat veel mensen deze passie met ons delen en doneren voor dit mooie, goede doel.”
Doneer
Steun Steven en Bianca en doneer via de speciale actiepagina op de website van Alzheimer Nederland: https://www.inactievooralzheimer.nl/project/polar-experience-2024/