Leefstijl Diabetes laat mensen met diabetes type 2 zelf aan het woord

jun 24 2022, 14:22 Nieuws
1111
Begin 2021 werd binnen de Tilburg Universiteit een nieuw onderzoeksproject opgericht dat zich bezighoudt met diabetes type 2 en leefstijl. Dr. Sabita Soedamah-Muthu, dr. Ruth Mark en Robyn Luiten hebben de ambitie om een tool (een app) te ontwikkelen voor mensen met diabetes type 2, om hen te ondersteunen in het volhouden van een gezonde leefstijl.
“Een gezonde leefstijl volhouden is voor niemand eenvoudig, laat staan voor mensen die dag in dag uit bezig zijn met diabetes. Maar juist voor mensen met diabetes type 2 is het extra belangrijk om een gezonde leefstijl vol te houden. Door gezonde voeding, voldoende beweging, goede slaap en genoeg rust kan diabetes zelfs worden omgekeerd!”
Wat is er nodig om mensen te ondersteunen in die gezonde leefstijl? Leefstijl Diabetes wil mensen met diabetes zelf aan het woord laten. “We zouden graag de verhalen en ervaringen horen van mensen die zelf leven met diabetes type 2. Het maakt niet uit of ze al 30 jaar diabetes hebben, of pas 4 maanden, of ze heel nauwkeurig letten op hun leefstijl, of hier juist helemaal niet mee bezig zijn. Elk verhaal is uniek en relevant!”
Leefstijl Diabetes is nog op zoek naar mensen met diabetes type 2, die hun verhaal willen delen in een online 1-op-1 gesprek. Daarnaast is Leefstijl Diabetes ook op zoek naar mensen die een vragenlijst willen invullen. Voor beide projecten maken deelnemers ook nog een kans op een beloning in de vorm van een Bol.com bon en/of een prijs uit een loterij (hoofdprijs: Draadloze oortjes van Sony t.w.v. €249,00).
Heb jij diabetes type 2 en wil je graag jouw verhaal delen? Meld je dan aan via [email protected] . Vul je liever de vragenlijst in? Meld je dan aan via www.leefstijldiabetes.nl/aanmelden
Ken je iemand met diabetes type 2 die wellicht mee wil doen aan dit onderzoek? Deel dit bericht met hem of haar! Wij zouden uw hulp of uw deelname aan dit onderzoek bijzonder waarderen.