Man en vrouw aangehouden voor serie inbraken

nov 02 2021, 10:39 Nieuws
aanhouding handboeien 2
Maandag heeft de politie twee verdachten aangehouden voor een serie inbraken in Den Bosch. Een 35-jarige man en een 32-jarige vrouw zitten vast voor verder onderzoek. De man geldt als hoofverdachte voor de serie inbraken.
De politie in Den Bosch startte een aantal weken geleden een onderzoek naar tientallen inbraken in Den Bosch. In dat onderzoek kwam de verdachte naar voren wat leidde tot de aanhouding van vanochtend. De 35-jarige man, zonder vaste-woon of verblijfplaats, reed op het moment van de aanhouding in een gestolen auto die vermoedelijk weg is gehaald tijdens een woninginbraak. Een woning aan de Ketsheuvel, tevens de verblijfplaats van de verdachte, is doorzocht. Daar troffen agenten diverse spullen aan die van diefstal afkomstig zijn maar ook twee luchtdrukwapens en een imitatiepistool.
In een woning aan het Geerke in Den Bosch werd een 32-jarige vrouw aangehouden voor heling en medeplichtigheid aan een woninginbraak. Zij kwam later in beeld gedurende het onderzoek. De woning werd ook doorzocht. Ook hier werden diverse spullen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De twee verdachten zitten voorlopig vast op het politiebureau.
Op 25 oktober was er aandacht voor deze serie inbraken in Bureau Brabant waarbij beelden werden getoond van vier verdachten. Naar de drie andere verdachten zijn we nog steeds op zoek.