Opnieuw politiecontrole rond afgeperst groente & fruit bedrijf Hedel

mei 23 2021, 8:27 Nieuws
politie de groot hedel 5
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een controle gehouden lans de A2 bij Hedel, nabij het afgeperste fruitbedrijf De Groot. Aanleiding voor de politieactie is de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel.
Eerder deze maand werden vier woningen beschoten in de Bommelerwaard. Tijdens de controle werden auto`s gecontroleerd en de inzittende preventief gefouilleerd. Vorige week hield de politie ook al een grote controle waarbij alle voertuigen werden gecontroleerd.
Het gebied waar de controle plaats vond is vorige week door de gemeente Maasdriel als veiligheidsrisicogebied bestempeld en dat blijft zo tot 2 juli. Dat betekent dat de politie daar in die periode preventief mag fouilleren. Politie, gemeente en justitie hopen daarmee de daders in de afpersingszaak te pakken.
Halverwege de nacht werd door de politie in beslag genomen en door een bergingsbedrijf afgevoerd. Zeker één persoon werd door de politie meegenomen.
Lading cocaïne
De eigenaren en oud-medewerkers van fruithandel De Groot in Hedel worden sinds de zomer van 2019 geconfronteerd met zware bedreigingen en aanslagen. Toen werd een lading cocaïne aangetroffen in een van de fruittransporten en heeft het bedrijf de politie ingelicht. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor de geleden schade van 1,5 miljoen euro.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Volg HeusdenNieuws ook via

< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een