Politie waarschuwt voor nieuwe oplichterstruc

26 aug , 7:31 Nieuws
politie
Politie
De politie waarschuwt voor een nieuwe oplichterstruc waarbij mensen worden benaderd met het bericht dat ze een geldprijs hebben gewonnen bij de Postcode Loterij. Slachtoffers ontvangen vervolgens een e-mail met een link en het verzoek om op die link te klikken. Als iemand op de link klikt, krijgen de oplichters toegang tot de bankrekening van het slachtoffer.
Misleiding via spaarrekening
De politie legt uit dat de oplichters via de spaarrekening van het slachtoffer geld overmaken naar de betaalrekening van diezelfde persoon, om de indruk te wekken dat er daadwerkelijk een prijs is gewonnen. In werkelijkheid komt dit geld echter van de eigen spaarrekening van het slachtoffer.
Vervolgens vragen de oplichters om een deel van de zogenaamde prijs terug te storten naar hun eigen bankrekening. Veel slachtoffers ontdekken pas later dat ze geld van hun eigen rekening aan de oplichters hebben overgemaakt.
Waarschuwing: Geef geen persoonlijke gegevens door
De politie benadrukt dat als je daadwerkelijk een geldprijs wint bij de Postcode Loterij, deze automatisch wordt overgemaakt naar het rekeningnummer waarvan je inleg wordt afgeschreven. Je kunt op Postcodeloterij.nl/uitslagen eenvoudig controleren of je postcode in de prijzen is gevallen.
Als je het slachtoffer bent geworden van deze oplichterij, wordt je dringend verzocht dit te melden bij de politie en de klantenservice van de Postcode Loterij op 088-0201010. Ontvang je een dergelijk bericht, geef dan nooit je persoonlijke gegevens door en klik niet op links. Voor meer informatie en tips over het herkennen van oplichting kun je terecht op fraudehelpdesk.nl.
Bron: Omroep Brabant