Sander van der Heijden tekent winnend jaarembleem

04 okt , 9:30 Nieuws
461556044 947844587381912 181887778323891395 n
Oeteldonk
Op zaterdag 28 september is bij Podium Azijnfabriek bekendgemaakt dat Sander van der Heijden het winnende ontwerp heeft gemaakt voor het jaarembleem 2024-2025 van de Oeteldonksche Club van 1882. Het embleem verbeeldt het motto ‘Oeteldonk, om te zoene’ op een krachtige en unieke manier.
Het winnende ontwerp springt eruit door zijn opvallende vorm en levendige details, die perfect passen bij de levendige sfeer van Oeteldonk. De grote rode lippen, het duidelijke lettertype en de speelse kikkertjes rondom, creëren een dynamisch en opvallend geheel dat direct de aandacht van de jury trok. De drukte in het embleem weerspiegelt het bruisende karakter van Oeteldonk tijdens carnaval. De combinatie van kleuren, met de Oeteldonkse rood-wit-gele driekleur op de achtergrond, en het krachtige lettertype maken het ontwerp uniek en onderscheidend van andere inzendingen.
Ronald Schenk, voorzitter van de commissie Motto en Embleem, sprak lovend over het ontwerp:
“Dit embleem is uniek in zijn vorm en straalt kracht uit door het stoere ontwerp en het gave lettertype. Het motto ‘Oeteldonk om te Zoene’ spat ervan af, zonder in clichématige zoenscènes te vervallen. Het staat voor de liefde en trots die we voelen voor Oeteldonk. De brutale en stoere uitstraling maakt het embleem aantrekkelijk voor jong en oud, en benadrukt dat Oeteldonk een plek is om van te houden en naar te verlangen.”
Te koop
Het nieuwe jaarembleem, voorzien van een echtheidskenmerk, is te koop via www.hendrien.org en andere verkooppunten. Een volledig overzicht van de verkooppunten is te vinden op onze website oeteldonk.org. Het officiële jaarembleem van de Oeteldonksche Club van 1882 is herkenbaar aan het papier met het logo en motto op de achterkant. Met de aankoop van een origineel embleem steunt u het Oeteldonkse carnaval.