Stichting gevonden-verloren helpt bij vinden van dierbare bezit

jun 29 2020, 16:44 Nieuws
wedding rings 949106 1280
Stichting gevonden-verloren. Een groep vrijwilligers die met behulp van diverse materialen zoals metaaldetectoren, magneten en pinpointers mensen helpen met het terugvinden van verloren dierbare items.
Het begon allemaal bij initiatiefnemer en voorzitter van stichting gevonden-verloren, Martin van Hees. Soms eens iemand helpen met de metaaldetector, hoe het ooit begon, is inmiddels ‘uit de hand gelopen’ naar veel vondsten en tranen van geluk.
Inmiddels is dit uitgegroeid tot een vrijwilligers stichting met meer dan 35 personen. Niet alleen de ervaring van de vrijwilligers is indrukwekkend, maar ook het materiaal is zeer gevarieerd. Hierdoor is de stichting in de loop der jaren op steeds meer manieren inzetbaar geworden, en kunnen zij op ieder soort terrein aan de slag
Het maakt niet uit waar iets verloren is, of dat nu op het land is of in het water. De stichting wordt bijvoorbeeld vaak gevraagd te zoeken naar verloren voorwerpen op stranden, in bossen of tuinen en op akkers maar ook in de grachten van Amsterdam.
Ook ondersteunen ze bij archeologisch onderzoek en helpen ze bij archeologische opgravingen in zowel binnen als buitenland. Ook maritieme archeologie is geen onbekend terrein. Prospectie, vooronderzoek, hulp bij proefsleuven en metaaldetectie onderzoek bij complete opgravingen: we kunnen het allemaal.
Stichting Gevonden-verloren
Tel: Martin van Hees: 0629067470 of Richard Ober: 0629413407
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan