Stoptober komt er aan!

sep 10 2022, 7:54 Nieuws
stoptober at 2x 1
Vorige week was de aftrap van Stoptober 2022, de grote actie waarin Nederland wordt opgeroepen om vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken. Iedereen die mee wil doen kan zich inschrijven op stoptober.nl. Meer dan vierhonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee, en bewijzen hiermee dat Stoptober werkt. Het stopmoment is inmiddels groter dan het andere bekende stopmoment op 1 januari.
Samen stoppen
Met de positieve aanpak, ondersteuning per app en een grote online community, stoppen mensen door het hele land samen. Op deze manier houden stoppers het beter en langer vol.
Gratis app
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf 2 september inschrijven via de website stoptober.nl . Vanaf 21 september is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2022.
De Stopcast
Dit jaar is er voor het eerst een podcastserie te beluisteren met leuke en interessante gesprekken die stoppers kunnen inspireren en helpen. In de podcast spreken onder andere longarts Wanda de Kanter, verslavingsarts Robert van der Graaf en staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen. Daarnaast zijn stoppers van voorgaande jaren te horen met hun verhaal, én zijn de bekende ambassadeurs van dit jaar te horen.
De podcast is te beluisteren op stoptober.nl en via diverse podcast kanalen zoals Apple Podcast, Google Podcast en Overcast.
Gratis Magazine
Alle deelnemers van Stoptober kunnen het Stoptober Magazine gratis ophalen bij een Kruidvatvestiging bij hen in de buurt. In het magazine staan inspirerende verhalen van bekende en onbekende Nederlanders en veel tips om de 28 dagen door te komen.
Stoptoberhuis
Ook dit jaar gaan 25 rokers samen stoppen met roken in het Stoptoberhuis. Op 30 september roken zij samen hun laatste sigaret, waarna ze onder begeleiding van coaches samen de eerste lastige dagen doorkomen. Dagelijks zal hier een verslag van worden gemaakt en is het wel en wee hun stoppoging te volgen op stoptober.tv .
Speciaal aanbod voor bedrijven
Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via stoptober.nl
promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen kiezen.
Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.