Straatpastoraat Den Bosch bestaat 30 jaar!

22 sep 2021, 10:28 Nieuws
fair 2337895 480
Bossche straatpastor Lianne van Oosterhout is met een grote schare aan vrijwilligers aanwezig op de diverse locaties waar dak- en thuislozen in de stad te vinden zijn. Het straatpastoraat doet dat al 30 jaar en werd opgericht vanuit de opdracht van de Kerk om diaconale zorg te bieden aan mensen die ze destijds niet in de parochies bereikten. In de tussenliggende jaren is het Straatpastoraat geworden tot de veelzijdige organisatie die het nu is.
Elke week houdt straatpastor Lianne spreekuur in de eigen ruimte in Stadsklooster San Damiano in Den Bosch. Iedere eerste zaterdag van de maand houdt ze een laagdrempelige viering en bezoekt ze de dak- en thuislozen in het ziekenhuis of in hun (tijdelijke) woonlocatie.
De pastorale gesprekken die de straatpastor en de vrijwilligers met de mensen op de straat voeren zijn van wezenlijk belang in hun vaak moeilijke bestaan. Het Straatpastoraat kan als dat nodig is mensen doorverwijzen naar andere instanties die de dak- en thuislozen in hun specifieke problemen kunnen bijstaan.
Het Straatpastoraat Den Bosch rekent het al dertig jaar tot zijn taak om aan dak- en thuislozen een luisterend oor te bieden. De pastor en de vele vrijwilligers zijn aanwezig in “Het Inloopschip”, de Dag- en Nachtopvang in de Oranje-Nassaulaan, Stichting Loods, centrum voor dagbesteding, het Hostel, en gewoon op straat, bij het station en op de Wilhelminabrug naar het centrum.
Feest ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan Straatpastoraat Den Bosch
Braderie in de Kloostertuin zaterdag 2 oktober 2021
Tuin en Kloosterkerk Stadsklooster San Damiano Van der Does de Willeboissingel 12, 5211 CB ‘s-Hertogenbosch
10 uur Welkom in de Kloostertuin
- kraampjes met artikelen gemaakt door mensen van Stichting Loods
- kraampjes Vincentius
- informatie over het Straatpastoraat
- het luisterende oor van de Staatpastor en haar vrijwilligers
13 uur De kracht van het vertellen
Straatpastor Lianne van Oosterhout beschrijft kort haar werk als straatpastor
15.30 uurViering 30 jaar Straatpastoraatvindt plaats in de kloosterkerk
16 uur Receptie (aansluitend aan de viering)