Verdachte van dodelijke schietpartij in Zwijndrecht werd gezocht op station Den Bosch

jan 24 2023, 17:14 Nieuws
5fa525ee c002 4f84 b1ea 2bda262c185b
De grote zoektocht van de politie op het station van Den Bosch maandagmiddag was voor de man die afgelopen zaterdag in Zwijndrecht een 66-jarige vrouw doodschoot en haar dochter (38) zwaar verwondde. Schutter Mingh Nghia Vuong (49) wordt sindsdien gezocht.
De politie rukte maandag aan het eind van de middag met veel materieel uit naar het station van Den Bosch. Volgens een melder was daar ‘een gezochte’ persoon gezien. Dat vertelde een politiewoordvoerder maandag. Er werd niemand aangetroffen.


Kogelwerende vesten
Zeker vier politieauto’s arriveerden rond 16.30 uur bij het station in het centrum van Den Bosch. Agenten hadden zware kogelwerende vesten aan. Deze worden over het algemeen gebruikt bij meldingen die verband houden met vuurwapens. Twee perrons waren even niet toegankelijk voor reizigers, medewerkers van de NS en de politie hielden mensen tegen. De afsluiting duurde ongeveer een kwartier.
Even verderop, ter hoogte van bakkerij De Groot, stonden nog vijf politiewagens met agenten met kogelvrije vesten.
Identiteit
Mingh Nghia Vuong schoot zaterdag op klaarlichte dag twee vrouwen neer bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht, een moeder en haar dochter. De moeder overleed ter plekke. Een conflict in de relationele sfeer lijkt de aanleiding van de schietpartij. De dochter was de ex van de schutter.
De verdachte is al zeker twintig jaar in beeld bij politie en justitie en heeft een lange geschiedenis van overvallen, wapenbezit, bedreiging en diefstal. De voormalige Vietnamese vluchteling is gehaaid en ongrijpbaar en heeft vandaar de bijnaam Lucky.
Omdat Mingh Nghia Vuong na de schietpartij in Zwijndrecht uit de handen van de politie bleef, werd zijn identiteit zondagochtend bekendgemaakt. Nadat hij de twee vrouwen neerschoot, vluchtte hij met een auto.
Dinsdag vond de politie op de Kuinder in de wijk Zevenkamp in Rotterdam de grijze Skoda Octavia waarin de verdachte mogelijk heeft gereden.
Bron: Brabants Dagblad