Pokebowl, bananenbrood en vers gemaakte soep staan per 1 juli op het menu in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Er komen meer producten met minder zout, vet en suiker maar natuurlijk ook nog oude getrouwen zoals de Bossche Bol (De Groot) en de kroket. Op 1 juli neemt Vermaat het horecastokje in het JBZ over van Sodexo. In 2020 heeft het ziekenhuis een volledig vernieuwd restaurant boven bij de roltrap en een AH to GO.
‘Voor ieder wat wils’ dat is de filosofie. Gasten kunnen kiezen tussen bijvoorbeeld een Bossche Bol en bananenbrood. Zij worden daarbij wel een beetje geholpen een gezonde keuze te maken. Dat past ook bij het doel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis om het gezondheidswelzijn van alle inwoners van Den Bosch en omstreken te verhogen. Daarnaast krijgt een aantal ongezondere producten een gezondere tweelingbroer. Zoals de kroket en het saucijzenbroodje waar ook een variant met minder zout van is. Heb je een voedselallergie? Ook daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
Voor een aantal populaire producten zoals koffie, verse jus d’orange en water zijn de prijzen verlaagd. Een populair duo: een kop koffie met een (vega)worstenbroodje, kost per 1 juli € 5,50.
Vanaf 1 juli wordt naar de nieuwe situatie toegewerkt. Inmiddels is het winkeltje aan de boulevard gesloten en zijn de producten te koop bij de bestaande restaurants. In de ruimte van de winkel komt de kapper. De ruimte die daarbij vrijkomt, wordt bij het nieuwe restaurant getrokken. Het restaurant bij de kapel blijft open totdat de verbouwing klaar is. Dan maakt het plaats voor een AH to GO.
Het nieuwe restaurant dat in 2020 gerealiseerd is, biedt meer groenten en minder vlees. Alle gerechten worden vers en in het zicht bereid. Denk dan aan huisgemaakte soepen, salades, smoothies en belegde broodjes. Nieuw is dat er ook complete warme keuken komt met lekkere en gezonde gerechten. Het restaurant wordt gecombineerd met een cadeauwinkel.
De openingstijden van de beide restaurants blijven per 1 juli hetzelfde: