Vier op de tien Nederlanders scrolt vaak op mobiele telefoon tijdens het tv-kijken

mrt 23 2022, 9:59 Nieuws
iphone 518101 960 720
Multitasken, Nederlanders hebben er een handje van. Scrollen op de mobiele telefoon tijdens het tv-kijken? Bijna vier op de tien Nederlanders (38%) geeft aan dit te doen. Tv-kijkend avondeten? Drie op de tien (30%) geeft aan dit te doen. Dit blijkt uit representatief onderzoek van Pricewise in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht waarbij onderzoek is gedaan naar dit fenomeen onder 1.000 Nederlanders uit verschillende generaties.
55% van Generatie Z zit op mobiele telefoon tijdens het tv-kijken
Babyboomers worden – wat misschien niet verrassend is – het minst afgeleid door hun mobiele telefoon tijdens het tv-kijken. Slechts 20% van deze groep geeft aan deze vaak te gebruiken tijdens het tv-kijken. De generaties hierna volgen elkaar op in percentages waarbij Generatie Z, de jongste generatie, de kroon spant. Meer dan de helft van deze groep, maar liefst 55%, zegt vaak zijn of haar mobiele telefoon te gebruiken tijdens het tv-kijken.
Tv-kijkend avondeten populair
Ook dineren veel Nederlanders het liefst niet zonder dat de tv aanstaat. Zo geeft drie op de tien aan 's avonds op de bank achter de tv te eten. Ook hier spant Generatie Z de kroon: 37% van deze groep geeft aan te dineren achter de tv. Direct na deze groep volgen de millennials, waarvan 36% 's avonds op de bank achter de tv eet. Grote kans dat deze groepen via internet thuis tv-kijken: Nederlanders kijken per slot van rekening steeds vaker films en series via streamingsdiensten.
If you don't want to receive emails like this from me, please let me know here .