Voorlichtingsavond knie- en heupartrose in Den Bosch

mei 26 2023, 16:00 Nieuws
laptops 593296 1280
CortoClinics organiseert op dinsdag 6 juni een voorlichtingsavond over knie- en heupartrose (slijtage). De belangrijkste onderwerpen zijn: wat is artrose precies, hoe ga je ermee om en wat zijn de verschillende behandelmogelijkheden? De voorlichting is kosteloos en duurt van 19.00 - 21.30 uur.
Het is een voorlichtingsavond van CortoClinics, een orthopedisch centrum in Nederweert en Schijndel dat zich volledig specialiseert in de behandeling van heup- en knieartrose. Aanmelden of meer informatie via CortoClinics.com/voorlichting. Locatie: SCC De Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115, 5224 AC ’s-Hertogenbosch.
Persoonlijke zorg
Bij CortoClinics staat de cliënt voorop. Er zijn korte wachttijden en er is ruim tijd op het spreekuur (ook avond- en weekendpoli) om de behandeling te kiezen die het beste past bij de doelen die de cliënt wil bereiken. Daarbij geeft de orthopeed eerlijk advies over kansen, mogelijkheden en behandelopties. Van het eerste contact tot een eventuele nieuwe heup of knie: het draait altijd om de mens achter de klacht.
Persoonlijke aandacht en duidelijkheid zijn dan ook pijlers van de ervaring die CortoClinics zijn cliënten wil bieden. Voor iedere acht cliënten die op een dag geopereerd worden, zijn er bijvoorbeeld twee verpleegkundigen aanwezig voor de optimale zorg. Persoonlijke zorg uit zich ook in het in de watten leggen van de cliënten, zoals met lekkere broodjes bij het ontbijt. Met de patient-journey app begeleidt CortoClinics de cliënten ook op afstand, voor én na de operatie.
Een behandeling in dit medische centrum kost niets meer dan in een gewoon ziekenhuis.
Ondersteunende robottechnologie
CortoClinics maakt bij het plaatsen van protheses gebruik van ondersteunende robotarmtechnologie. Deze technologie is een zeer waardevolle aanvulling tijdens de operatie. De robotarm met bijbehorende computer voorziet de chirurg voortdurend van informatie over de positie van de prothese. De nauwkeurigheid die de chirurg bij de plaatsing kan bereiken is daardoor vele malen groter dan bij gebruik van traditionele technieken. Onnauwkeurig of instabiel geplaatste protheses leiden vrijwel altijd tot nieuwe klachten. Het gebruik van de robotarm verkleint het risico hierop aanzienlijk.