Webinar Puberbrein onder invloed bij GGD Hart voor Brabant

jan 24 2023, 13:39 Nieuws
alcohol 428392 960 720
GGD Hart voor Brabant organiseert in de maand februari webinair en een cursus. Zo is er op donderdag 9 februari een webinar Puberbrein onder invloed en maandag 27 februari een exclusief webinar Succesvol aan de slag met een gezonde leefstijl
Puberbrein onder invloed – 9 februari van 19:30 tot 20:15 uur
Carnaval staat weer voor de deur, en dat betekent dat je als ouder weer voor een aantal uitdagingen kan komen te staan met je puber. In dit webinar gaan experts op het gebied van middelenpreventie en opvoeding, in gesprek over de ontwikkeling van het puberbrein en middelengebruik zoals alcohol en drugs.
Thema's als, weerbaarheid, impulsief gedrag, trends in middelengebruik zoals alcohol, cannabis en andere drugs, en de rol van de ouder(s)/verzorger(s) komen aan bod. In de voorbeelden zoomen de experts in op hoe de kennis toe te passen is in het kader van geen middelengebruik onder de 18 jaar (NIX18). De tips en tricks zijn echter toepasbaar op allerlei situaties die spelen tijdens de puberteit.
: dit webinar is al eerder uitgezonden en wordt nu automatisch herhaald. Er kan dus niet worden ingegaan op vragen.
Doelgroep: ouders van leerlingen uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.
Succesvol aan de slag met een gezonde leefstijl – 27 februari om 19:30 uur
Op 27 februari vindt er een exclusief webinar plaats voor deelnemers aan de uitdaging 30 dagen gezonder. Tijdens dit webinar zal hoogleraar Ingrid Steenhuis (aandachtsgebied preventie op het gebied van Publieke Gezondheid) een webinar presenteren waarin je leert hoe je succesvol aan de slag kunt met een gezonde leefstijl. Je leert hoe je goede haalbare doelen kunt stellen, hoe je jezelf kunt blijven motiveren en hoe je het concreet gaat aanpakken om een gezonde leefstijl te krijgen. Wil je dit webinar ook volgen? Schrijf je dan nu in voor de uitdaging 30 dagen gezonder, en ontvang daar je persoonlijke registratielink voor het webinar.