Welkom in Den Bosch, of is het Helvoirt?

mei 22 2023, 7:51 Nieuws
bord den bosch 2
Een verwarrende situatie bij de Helvoirtsestraat in Helvoirt dit weekend. Wie daar denkt de bebouwde kom binnen te rijden, kijkt raar op. Net voor het plaatsnaambord van het dorp hangt plotseling een ander bord, met daarop 's-Hertogenbosch. "Welkom in Den Bosch!", zeggen voorbijgangers lachend.
Wie het bord heeft geplaatst en waarom, is niet duidelijk. Maar het leidt wel tot een verwarrende verkeerssituatie. Want betekent het dat Bosschenaren vanaf nu geen voorrang hebben bij deze wegversmalling? Of hoort dit stukje Helvoirt voortaan bij de gemeente Den Bosch, in plaats van de gemeente Vught? Voorbijgangers kijken in ieder geval lachend naar het bord. Ze vermoeden dat het gewoon een grap is.
Een buurtbewoner heeft bewakingsbeelden van de bewuste nacht waarop het bord mogelijk is geplaatst. Daarop is te zien dat vrijdagnacht rond kwart voor twee een auto in de straat parkeert. Twee mensen doen een capuchon op, pakken iets uit de kofferbak en rennen richting de plek waar het plaatsnaambord staat. Een van hen heeft een wit, langwerpig voorwerp vast, dat veel lijkt op het bord met daarop 's-Hertogenbosch. Nog geen vier minuten later lopen de twee mensen met lege handen terug naar hun auto en vertrekken ze.
Bron: Omroep Brabant