FC Den Bosch verliest van titelkandidaat

Titelkandidaat De Graafschap kwam op zaterdagmiddag 6 februari op bezoek in De Vliert. De eerste wedstrijd onder de nieuwe hoofdtrainer Jack de Gier. Den Bosch knokte voor elke meter, maar stond aan het eind van de wedstrijd toch met lege handen (2-3). Fotograaf Kees Vos was aanwezig bij de wedstrijd en maakte er een mooie fotoreportage van.

Nog voor het duel begon kregen de Bosschenaren al een fikse domper te verwerken. Spits Jizz Hornkamp viel tijdens de warming-up geblesseerd uit en bleek niet te kunnen spelen. Dit betekende het basisdebuut voor Roy Kuijpers in het betaald voetbal. Al binnen tien minuten na het eerste fluitsignaal kwamen de gasten uit Doetinchem op voorsprong. Verdediger Jasper van Heertum kopte een vrije trap van Bosschenaar Danny Verbeek tegen de touwen. Den Bosch toonde veerkracht en ging direct op zoek naar een snelle gelijkmaker. Vier minuten na de openingstreffer schoot Romano Postema van dichtbij de gelijkmakende 1-1 achter keeper Rody de Boer. Na de Bossche treffer ging de ploeg van Jack de Gier verder waarmee het de wedstrijd begon; vrijuit voetballen, de tegenstander constant onder druk zettend en met veel energie proberen tot doelkansen te komen. Die kansen kwamen er dan ook wel degelijk via onder andere Kuijpers, Van der Velden en Postema. Een tweede Bossche treffer voor rust bleef uit.

Aan de andere kant moest doelman Wouter van der Steen meermaals reddend optreden op inzetten van onder meer Van Huizen en Van Heertum. Met name uit standaardsituaties werden de gasten vaak dreigend. Nog voor rust pakte De Graafschap alsnog de voorsprong (1-2) via verdediger Ted van de Pavert, die een moment van onoplettendheid bij Van Zutphen af wist te straffen.

In de tweede helft leken de Doetinchemmers de wedstrijd wat meer onder controle te hebben. FC Den Bosch kwam nog moeilijk tot echt gevaarlijke momenten voor het vijandig doel en probeerde vooral te zorgen dat de achterstand niet groter werd. Dat lukte aardig tot minuut 67, waarin verdediger Julian Lelieveld een voorzet bij de tweede paal wist binnen te schieten en daarmee zijn ploeg op een 1-3 voorsprong zette. Opnieuw toonde de Bossche ploeg veerkracht door enkele minuten later alweer de aansluitingstreffer (2-3) via opnieuw Romano Postema tegen de touwen te schieten. De Gier probeerde daarna via enkele aanvallende omzettingen nog de gelijkmaker te forceren, maar tot kansen leidde het niet meer. FC Den Bosch bleef na twee gelijke spelen opnieuw met lege handen.

Volgende week zondag gaan de Bosschenaren op bezoek in Nijmegen bij N.E.C.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan