Een periode met twee gezichten voor turner Bram Verhofstad

Foto: Double M

Voor topturner Bram Verhofstad uit ’s-Hertogenbosch heeft de corona periode twee gezichten. Nadat de heren turners zich in 2019 niet wiste te kwalificeren voor de Olympische Spelen van dit jaar was dit een enorme mentale klap voor Bram Verhofstad. Door een blessure kon Bram zelf niet meedoen aan dit WK waarbij de heren top 10 moesten behalen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Onmacht was daarop de beste verwoording.

Daarna kwam al snel Covid-19 om de hoek kijken dat de turnwereld volledig stil legde.  Sinds maart 2020 heeft Bram dan ook nog geen enkele (inter)nationale wedstrijd kunnen turnen. Echter zit Bram niet stil. Bram heeft afgelopen jaar gekeken naar de mogelijkheden om zichzelf te verbeteren op zijn techniek en kracht op een unieke manier.

Bram verwijderde letterlijk alle meubels uit zijn huis zodat hij daar alle ruimte had om te trainen. Het oncomfortabele gevoel dat er geen bank was om te zitten dwong Bram dat hij op de grond moest zitten. Dit resulteerde in extra kracht rondom zijn core waardoor Bram nog sterker werd in zijn turnoefeningen. Voor sommigen een rare situatie, maar voor Bram de reden voor zijn progressie.

Uiteraard baalt Bram dat hij weinig wedstrijden heeft kunnen turnen, maar Bram kijkt graag naar de mogelijkheden en de positieve kant van alles in het leven. ‘’Deze maanden ben ik enorm gegroeid als turnen maar ook als mens. Ik denk dat ik voor iedereen spreek wanneer ik zeg dat we moeten kijken hoe we kunnen leren en kunnen ontwikkelen in deze periode’’ zegt Bram Verhofstad.
Deze week vliegt Bram naar Dubai voor een trainingskamp met het Nederlands team. Bram vindt het spannend om te vliegen in deze tijd, maar het feit dat hij weer lekker kan turnen is voor hem het belangrijkste.

Management Bram: https://www.double-m.nl/sporters/bram-verhofstad/
Instagram Bram: https://www.instagram.com/bramverhofstad/
Voorbeeld lege woonkamer om te trainen:
– https://www.instagram.com/p/CJn5Mzuho–/
– https://www.instagram.com/p/CG4oVjeBDU3/
Instagram management Bram: https://www.instagram.com/double_msportmarketing/

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties