FC Den Bosch met lege handen na spectaculaire voetbalavond

Tot tweemaal toe van een achterstand terugkomen en na negentig minuten alsnog met lege handen staan. FC Den Bosch en SC Cambuur maakten er een spectaculaire voetbalavond van in De Vliert. Uiteindelijke trokken de Friezen met 3-5 aan het langste eind.

Vroege achterstand
SC Cambuur begon sterk aan het duel in De Vliert. Binnen de vijf minuten schoot Ragnar Oratmangoen al raak. Een inzet waar Wouter van der Steen onfortuinlijk de bal door zijn benen zag rollen en daardoor kansloos was (0-1). De Bosschenaren konden moeilijk druk krijgen op het spel van Cambuur, wat voor veel defensieve problemen zorgde in de beginfase. Cambuur verdubbelde al snel de score nadat Lorenzo Soares Fonseca een strafschop weggaf door Issa Kallon met een sliding neer te halen. De kans van elf meter werd feilloos benut door spits Robert Mühren (0-2).
Na de tweede treffer van de gasten kwam FC Den Bosch beter in de wedstrijd. De ploeg begon brutaler te spelen in balbezit en kreeg in de dertigste minuut via Romano Postema de kans op de aansluitingstreffer. Waar hij de eerste kans nog voorlangs schoot, was de tweede wel raak. De aanvaller schoot bij de tweede paal de 1-2 binnen en bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd. Vlak voor rust kwam Den Bosch via Dhoraso Moreo Klas zelfs nog langszij; de middenvelder liep bij de eerste paal tegen een voorzet van Postema aan en schoot daarmee de gelijkmakende 2-2 achter doelman Stevens.

Strijdbaar Den Bosch
Na rust moest Wouter van der Steen opnieuw snel een tegentreffer slikken. Binnen één minuut kwam Cambuur op een 2-3 voorsprong nadat Michael Breij van dichtbij de doelman wist te verschalken. Ook nu weer rechtte Den Bosch de rug en ging het direct op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook van de voet van Jizz Hornkamp, die van buiten het zestienmetergebied de bal achter Stevens wist te schieten. Lang genieten van de 3-3 van Hornkamp kon de ploeg van trainer/coach Jack de Gier niet. Invaller Nick Doodeman tekende voor de 3-4 en gaf daarmee zijn ploeg het laatste zetje richting een overwinning in De Vliert.

Strijdend en vol risico ging FC Den Bosch nog wel ten aanval, waarbij het zelfs met centrale verdediger Junior van der Velden als extra stormram ging spelen. De ingevallen Don Bolsius had nog de grootste mogelijkheid om een doelpunt te maken. Direct na zijn entree dolde hij tegenstander Bangura en schoot hard tegen de handen van Stevens, die de bal tot een hoekschop wist te verwerken. In de slotfase bleven de kansen uit voor de thuisploeg. Uiteindelijk was het Cambuur-middenvelder Oratmangoen, die met zijn tweede doelpunt van de avond de wedstrijd in het slot gooide en de 3-5 op het scorebord zette.

Volgende week vrijdag nieuwe ronde, nieuwe kansen voor FC Den Bosch. In speelronde 34 gaan we op De Krommedijk op bezoek bij FC Dordrecht.