FC Den Bosch maakt gehakt van Roda JC (7-0)

Na de ruime 2-6 overwinning op directe concurrent FC Dordrecht, trok FC Den Bosch op vrijdagavond 23 april de stijgende lijn door in eigen Vliert. Roda JC kwam op bezoek en werd met een 7-0 nederlaag terug naar Limburg gestuurd. Door deze overwinning droeg FC Den Bosch de rode lantaarn na lange tijd weer over aan FC Dordrecht.

Noodgedwongen moest trainer/coach Jack de Gier zijn elftal op één positie wijzigen. Centrale verdediger Junior van der Velden bleek niet fit genoeg, waardoor Jorn van Hedel zijn plek innam binnen de basiself van FC Den Bosch. Door de afwezigheid van Van der Velden begon Dwayne Green, die normaliter als linksachter acteert, in het centrum van de defensie naast Frank Sturing. Verder stelde De Gier dezelfde tien namen op die ook het weekend daarvoor een driepunter wisten te pakken in Dordrecht.

Wervelende Bossche start
FC Den Bosch schoot werkelijk als een raket uit de startblokken in eigen stadion. Binnen het kwartier had doelman Jan Hoekstra al drie keer de bal uit het net moeten vissen. Doelpunten van Hornkamp (1-0), Postema (2-0) en Van der Heijden (3-0) zorgden voor een wervelende Bossche start. Roda JC wist niet waar men het zoeken moest en werd volledig overklast door de Bosschenaren. Fris en energiek aanvalsspel van de ploeg van trainer/coach Jack de Gier lag hieraan ten grondslag. Spelmaker Soufyan Ahannach prikte enkele minuten voor rust ook nog een vierde Bossche treffer tegen het net en zette daarmee de ruststand van 4-0 op het scorebord.

Hattrick Romano Postema
In de tweede helft ging FC Den Bosch door waar het gebleven was; hoog druk zetten, energie in de wedstrijd leggen en de kansen afmaken. Drie minuten na rust scoorde Romano Postema zijn tweede treffer van de avond en tekende daarmee voor de 5-0. En om de avond voor de van FC Groningen gehuurde aanvaller compleet te maken, scoorde hij tien minuten later zijn derde doelpunt van het duel en daarmee zijn eerste hattrick in het betaald voetbal. De 6-0 van Postema zou niet het laatste doelpunt van de avond zijn voor FC Den Bosch. Spits Jizz Hornkamp zorgde met zijn achttiende treffer van het seizoen voor het slotakkoord in De Vliert. Van dichtbij kopte hij een voorzet vanaf de rechterkant achter de doelman van Roda JC, scoorde hiermee zijn tweede treffer van dit duel en tekende daarmee voor de 7-0 voor de Bosschenaren.

Met deze zevenklapper draagt FC Den Bosch de rode lantaarn na lange tijd weer over aan FC Dordrecht. Een fantastische avond voor een ieder die FC Den Bosch een warm hart toedraagt. Volgende week staat een uitduel bij FC Eindhoven op het programma. Op vrijdag 30 april zal rond 20:00 uur worden afgetrapt in het Jan Louwers Stadion.