Opnieuw knappe overwinning FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2020-2021 met opnieuw een knap resultaat afgesloten. De ploeg van Jack de Gier, waarvan tijdens het duel bekend werd dat hij nog een jaar langer hoofdtrainer blijft in De Vliert, scoorde er opnieuw lustig op los en versloeg SC Telstar met 4-1.

Zonder de afwezigen Meerveld, Ahannach en Green startte FC Den Bosch moeizaam aan het duel in speelronde 37 van de Keuken Kampioen Divisie. Nadat de Bosschenaren uiteindelijk zonder kleerscheuren het eerste kwartier door waren gekomen, kwam het elftal uit het niets op een voorsprong. Jorn van Hedel koos voor een vroege voorzet richting de opgekomen Junior van der Velden, die met een kopbal de blunderende Telstar-doelman wist te verschalken en daarmee de 1-0 op het scorebord zette. Het startschot voor FC Den Bosch om de flow van de laatste weken weer op te pakken en vrijuit te gaan voetballen. Dat resulteerde een kleine vijf minuten later in een tweede Bossche treffer. Basisdebutant Sebastiaan van Bakel, die de geblesseerd afgehaakte Soufyan Ahannach verving, kreeg de bal voor zijn voeten binnen het zestienmetergebied. De buitenspeler dacht niet na en pegelde de bal overtuigend achter doelman Trevor Doornbusch (2-0). Van Bakel die daarmee zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal scoorde en ook meteen de ruststand op het scorebord zette.

Doelstellingen om voor te spelen
In de tweede helft gingen de Bosschenaren gewoon door waar ze gebleven waren; vrijuit voetballen, zoekend naar meer doelpunten en proberen achterin de nul te houden. Met het scoren van doelpunten zit het wel snor de laatste weken, waar ook verdedigend flinke stappen zijn gezet, komt bij het schoonhouden van het eigen doel vaak ook de factor geluk kijken. Spits Jizz Hornkamp pikte vlak na rust alweer zijn negentiende doelpunt in het shirt van FC Den Bosch mee. In minuut 52 schoot hij de 3-0, op aangeven van Romano Postema, achter de sluitpost van SC Telstar. Om de avond van Sebastiaan van Bakel nog wat meer kleur te geven verzorgde Hornkamp ook nog de assist op de vierde Bossche treffer van linksbuiten Van Bakel. Oog-in-oog met doelman Doornbusch faalde Van Bakel niet en verdubbelde daarmee zijn aantal in dit duel (4-0).

Die tweede doelstelling waar Jack de Gier vooraf over sprak, namelijk het houden van de nul in één van de laatste twee wedstrijden van het seizoen, is een doel waar de ploeg aanstaande woensdag nog voor mag gaan spelen in Maastricht. Invaller Ilias Bronkhorst gooide vrijdagavond roet in het eten door tien minuten voor tijd de eretreffer voor Telstar te scoren (4-1). Het mocht echter de pret niet drukken. Den Bosch beleefde een mooie avond met een ruime 4-1 overwinning, een basisdebutant die ook direct zijn eerste officiële doelpunt in het betaald voetbal wist te scoren en de bekendmaking van de contractverlenging van hoofdtrainer Jack de Gier.

Aanstaande woensdag speelt FC Den Bosch haar laatste competitieduel van seizoen 2020-2021. De ploeg gaat op bezoek in De Geusselt bij MVV Maastricht. Er zal woensdagavond om 20:00 uur worden afgetrapt. De wedstrijd is opnieuw live te volgen via onze social kanalen en FC Den Bosch Radio op YouTube (https://youtu.be/fhH3xWw8CD8).