FC Den Bosch geeft voorsprong weg

FC Den Bosch nam het vrijdagavond in De Vliert op tegen het Limburgse MVV Maastricht. Lang leek er een tweede overwinning op rij op komst, maar in de laatste minuut viel de gelijkmaker. 3-3. Trainer Jack de Gier voerde geen wijzigingen door in zijn basiself vergeleken met de 1-0 gewonnen wedstrijd van vorige week vrijdag tegen Jong PSV. Dezelfde namen stonden aan de start.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam al vroeg van de Maastrichtenaren, Kostons ging recht op keeper Wouter van der Steen af maar wist niet tot een goed schot te komen, de bal eindigde naast. Ook FC Den Bosch werd al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk. Tomas Kalinauskas werd 1 op 1 voor de keeper gezet, maar de MVV-doelman redde de poging.

Er gebeurde veel het eerste kwartier, MVV kreeg via een dubbele kans de mogelijkheid op voorsprong te komen. Keeper Wouter van der Steen redde twee keer knap. Nog geen minuut daarna was het FC Den Bosch dat op voorsprong kwam. De voorzet van Tomas Kalinauskas belandde op het hoofd van Joey Konings, hij kopte de bal richting het doel en via MVV-speler Labylle belandde de bal achter de doellijn. 1-0.

Daarna was de volgende grote kans weer voor FC Den Bosch. Danny Verbeek nam een vrije tap snel hoog op Rik Mulders, die ineens uithaalde, keeper Matthys kon de bal makkelijk klemmen. Vlak na dat moment kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Na een fout in de achterhoede kreeg Kostons de bal mee, die legde hem breed op de vrijstaande Van Bommel die de bal met buitenkantje rechts binnenliep.

In de extra tijd van de eerste helft kwam FC Den Bosch weer op voorsprong. Danny Verbeek zet Tomas Kalinauskas met een schitterende steekbal voor de keeper, die de bal in de verre hoek langs keeper Matthys schoot.

De eerste kans na rust was opnieuw voor de Bosschenaren. Na een paar combinaties kreeg Joey Konings de bal in de 16. Hij schoot de bal hard over het Limburgse doel. Oud-FC Den Bosch speler Blummel kreeg vlak daarna ook een kans, ook hij schoot de bal over de goal.

10 minuten na rust breidde FC Den Bosch de score uit, met een vrijwel identieke goal als de 2-1. Danny Verbeek gaf weer de steekpass en dit keer was het Anass Ahannach die de bal hard tegen de touwen schoot, vanuit een moeilijke hoek. Na 55 minuten stond FC Den Bosch op een 3-1 voorsprong. Ahannach probeerde het niet veel later weer opnieuw, dit keer kon MVV-goalie Matthys makkelijk redden.

FC Den Bosch bleef de druk naar voren uitoefenen. Joey Konings kreeg na een uurtje een cadeautje van de MVV verdediging. Konings pikte de bal op, stond 1-op-1 met de doelman maar helaas kon hij dit niet afstraffen en leverde het FC Den Bosch slechts een corner op. FC Den Bosch leek het onder controle te hebben richting de slotfase. Toch maakte vlak voor tijd MVV nog de aansluitingstreffer. Livramento draaide knap weg in de 16 en schoot de bal laag langs Wouter van der Steen. In de blessuretijd ging het dan ook nog helemaal mis voor FC Den Bosch. Na een voorzet kon invaller Remans de bal voor leeg doel binnen schuiven. Na de late gelijkmaker hield scheidsrechter Teuben het meteen voor gezien. FC Den Bosch verspeelde de overwinning door 2 goals in de slotfase.

De volgende wedstrijd voor FC Den Bosch is de derby tegen TOP Oss. Vrijdag 3 februari wordt er dan om 20:00 uur afgetrapt in het Frans Heesen Stadion. Tot dan!