FC Den Bosch wint verdiend van Jong AJAX

Na een goede start van FC Den Bosch trekt de ploeg van Jack de Gier de overwinning over de streep en wint het met overtuigende cijfers van Jong Ajax. Bij FC Den Bosch één wijziging ten opzichte van vorige week. Rik Mulders startte in de basis, Jorn van Hedel is afwezig door een blessure. FC Den Bosch speelde in het rood wit gele carnavals tenue.

De avond begint met een indrukwekkende minuut stilte aan het begin van de wedstrijd vanwege de ramp in Turkije en Syrië.

In de 17e minuut is het FC Den Bosch die de voorsprong pakt. Via Joey Konings komt de bal bij Anass Ahannach die de bal in het dak van het doel werkt. Na veel kansen aan Bossche kant is het Jong Ajax dat de gelijkmaker binnenschiet. Na een corner die door de defensie van FC Den Bosch niet goed wordt verwerkt, schiet Jorrel Hato de bal achter keeper Wouter van der Steen. Een enerverende eerste helft met veel kansen aan beide kanten zorgt ervoor dat Jong Ajax voor de rust op voorsprong komt. Een actie van Lorenzo Lucca in de zestien zorgt voor een vrije schietkans voor Kristian Hlynsson die feilloos 1-2 op het scorebord zet.

De tweede helft begint met een geweldige actie van Danny Verbeek. Na een goede combinatie op de rechterflank legt Rik Mulders de bal panklaar voor Joey Konings die de bal in een leeg doel kan binnenschieten en de stand weer op gelijke hoogte brengt. Na een goede actie van Faris Hammouti aan de linkerflank geeft hij de bal aan Tomas Kalinauskas, die erg op dreef is deze wedstrijd. Hij vuurt hij een schot op de goal van Jong Ajax. Keeper Tom de Graaf weet deze bal te keren, maar niet voldoende. Het is Joey Konings die met zijn hoofd snel bij de terugkerende bal is en de bal binnen kopt.

De 3-2 staat op het bord en het is FC Den Bosch die in het laatste kwartier het voortouw neemt. Invaller Sebastiaan van Bakel en Tomas Kalinauskas zetten goed druk op de achterhoede van Jong Ajax. Dit resulteert in enkele kansen. In de 83e minuut is het Danny Verbeek die Faris Hammouti op zijn wenken bedient. Na een prachtige assist is het Faris Hammouti die de bal in de linkerkruising werkt. De 4-2 is een feit. FC Den Bosch blijft druk uitoefenen en ook Danny Verbeek probeert de bal richting te kruising te sturen. Keeper Tom de Graaf voorkomt dit en tikt de bal over het doel.

De scheids maakt een einde aan de wedstrijd. FC Den Bosch wint overtuigend van Jong Ajax en pakt drie punten in eigen huis.