Jack de Gier ontslagen bij FC Den Bosch

Foto: Kees Vos Fotografie

FC Den Bosch neemt per direct afscheid van trainer Jack de Gier na de historische nederlaag tegen PEC Zwolle van vrijdagavond (13-0). De Gier zou na dit seizoen al vertrekken, omdat zijn contract niet werd verlengd, maar na de enorme nederlaag bij Zwolle gaan de club en de trainer per direct uit elkaar. Het onmiddellijke vertrek van De Gier werd maandagochtend bekendgemaakt door de club.

“Dit is voor mij het dieptepunt, als trainer en als speler”, zei De Gier nog na afloop van de dramatische wedstrijd. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zelfs niet bij de pupillen. Vanaf de eerste minuut vloog elke bal erin, er was voor ons geen houden aan. Dit is heel erg.”

‘Waardig afsluiten’
De Gier begon zijn voetballoopbaan in Den Bosch en speelde ook voor onder meer Cambuur en Go Ahead Eagles. Hij was sinds 1 februari 2021 hoofdtrainer bij FC Den Bosch.

“Ik wil mijn periode bij de club nu vooral waardig afsluiten”, zei De Gier begin februari, toen bekend werd dat zijn contract bij FC Den Bosch niet werd verlengd. “De beslissing van de clubleiding om in het nieuwe seizoen met een andere trainer verder te gaan, heb ik te respecteren.”

Bron: Omroep Brabant

 

Reacties

Cookieinstellingen