FC Den Bosch verliest in Venlo met 4-0

FC Den Bosch heeft het tij nog niet kunnen keren. Een week na de ontluisterende 0-13 nederlaag, verloor de ploeg vrijdagavond ook van VVV-Venlo. Het werd in Limburg 4-0 voor de ploeg uit Venlo.

Er waren drie wijzigingen doorgevoerd aan de zijde van FC Den Bosch tegenover de verloren wedstrijd in Zwolle. Ryan Leijten kwam in de ploeg voor de geblesseerde Tomas Kalinauskas. Rik Mulders en Victor van den Bogert, die vorige week afwezig waren, vervingen Jorn van Hedel en Nick de Groot in de basis.

Kansen Den Bosch

Na tien minuten aftasten waren de eerste kansen van de wedstrijd voor FC Den Bosch. Ibane Bowat wist een voorzet van Danny Verbeek, uit een vrije trap, net niet binnen te werken. Kort hierna werd een voorzet van Rik Mulders aangeraakt waardoor die net aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet landde. Na een halfuur opende VVV-Venlo de score. Robert Klaasen kreeg na een rommelige situatie de bal op de rand van de zestien. De middenvelder van VVV twijfelde niet en passeerde middels een stift doelman Konrad Sikking. In de blessuretijd van de eerste helft wisten de Venlonaren hun voorsprong te verdubbelen. Kees de Boer legde aan voor een vrije trap net buiten de zestien en schoot de bal raak in de verre hoek. Hiermee werd een ruststand van 2-0 op het scorebord gezet.

Tweede helft

De tweede helft begon met kansen aan beide kanten. Een voorzet van Kees de Boer viel op de lat. Aan de andere kant was het Rik Mulders die van dichtbij op doelman Ennio van der Gouw stuitte. Kort hierna volgde een kans voor Martijn Berden die knap nog gekeerd kon worden door Konrad Sikking. Ook FC Den Bosch kreeg nog een kans via Ryan Leijten, maar zijn poging mistte de nodige kracht om de doelman te passeren. Na een uur kon Konrad Sikking een afstandspoging wel keren, maar niet klemmen. Hierna schoot Nick Venema de weggeven rebound binnen. Tien minuten later zette VVV-Venlo weer een grote kans om in een doelpunt. Invaller Sven Braken plukte een bal uit de lucht en schoof de bal onder Konrad Sikking het doel in. De 4-0 die op het scorebord verscheen, was tevens de eindstand van de wedstrijd.

Opstellingen

VVV-Venlo: Van der Gouw, Koglin, Ketting, Janssen, De Boer (81. Van Rooijen), Venema (72. Huisman), Sedlacek (59. Braken), Klaasen, Lathouwers, Berden (72. Yasar), Allouch (72. Johansson)

FC Den Bosch: Sikking, Van den Bogert (89. De Groot), Zelalem, Van der Heijden, Verbeek, Mulders, Van Bakel (75. Barglan), Leijten  (59. Patoulidis),  Hammouti (75. Van Hees), Bowat, Gyamfi