FC Den Bosch gaat op bezoek bij Heracles Almelo

Vorige week vrijdag pakte FC Den Bosch weer eens de drie punten. In eigen huis werd FC Dordrecht met 3-1 aan de kant gezet. Na dit resultaat kijkt FC Den Bosch vooruit naar de wedstrijd van aankomende zondag; uit tegen Heracles Almelo.

Vorige week vrijdag trapte FC Den Bosch voor de eerste keer af in de vierde periode van het Keuken Kampioen Divisie seizoen. Deze wedstrijd thuis tegen FC Dordrecht werd overtuigend met 3-1 gewonnen. Na een halfuur wist FC Den Bosch zich te belonen via een eigen doelpunt van Dordt-verdediger Elso Brito. Kort voor rust werkte Faris Hammouti de tweede voor FC Den Bosch binnen op aangeven van Danny Verbeek. Tien minuten na rust bracht FC Dordrecht de spanning terug in de wedstrijd. Tidjany Touré schoot de 2-1 binnen. Op het uur bracht FC Den Bosch de marge weer terug op twee doelpunten, ditmaal was het Faris Hammouti met de assist op Danny Verbeek. De Bossche aanvaller ging om de doelman heen en schoof de 3-1 binnen. FC Den Bosch kreeg grote kansen om de marge te vergroten. De ploeg beloonde zichzelf niet en de 3-1 tussenstand werd uiteindelijk ook de eindstand.

Tegenstander Heracles Almelo speelde vorige week vrijdag uit tegen TOP Oss. De ploegen wisten beide niet te scoren in de eerste helft. Echter opende invaller Rigino Cicilia vijf minuten na rust de score voor Heracles, dit was de derde wedstrijd op rij dat de aanvaller van Heracles inviel en scoorde. Na deze openingstreffer was het hek van de dam. Na een uur stond het door twee doelpunten van Nikolai Laursen al 0-3. Een kwartier voor tijd scoorde invaller Kyvon Leidsman namens TOP Oss. In de laatste tien minuten wist Heracles Almelo de wedstrijd overtuigend in het slot te gooien. Marko Vejinovic schoot de vierde binnen voor de ploeg uit Almelo. In blessuretijd schoot Nikolai Laursen zijn derde en Heracles hun vijfde binnen om een eindstand van 1-5 op het scorebord te zetten. Door deze overwinning blijft Heracles Almelo aansluiting zoeken bij koploper PEC Zwolle. De ploeg uit Almelo staat 6 punten achter op de koploper met een wedstrijd minder gespeeld.

De vorige ontmoeting tussen beide ploegen was eerder dit seizoen in De Vliert. In die wedstrijd opende Joey Konings na een kwartier de score tegen een van zijn vorige ploegen. Na een halfuur wist Heracles toch de gelijkmaker binnen te werken, Emil Hansson passeerde doelman Wouter van der Steen met een lobje. Een kwartier voor tijd maakte invaller Abdenego Nankishi de 1-2 namens Heracles. FC Den Bosch was deze wedstrijd zeker niet de mindere tegenover destijdse koploper Heracles Almelo. Toch wist de ploeg uit Overijssel de punten mee naar huis te nemen.

Er werd gesproken met interim trainer William van Overbeek. Afgelopen vrijdag boekte hij zijn eerste overwinning als trainer dit seizoen. Hij vertelt dat er zeker kansen liggen bij de uitwedstrijd in Almelo. ” Waar we kunnen gaan we vooruit, we moeten momenten zoeken in de wedstrijd waar dit kan. Als je even niet hoog druk kan zetten, dan moet je vanuit de organisatie spelen en zorgen dat je niks weggeeft.” Anass Ahannach is er zondag tegen Almelo nog niet bij. Hij viel afgelopen wedstrijd in de warming up uit.

Aanstaande zondag wordt om 14:30 afgetrapt in Erve Asito te Almelo. Via de ticketsite zijn nog enkele autocombi tickets beschikbaar. Ben je er zondag niet bij in Almelo? De wedstrijd is live te volgen op ESPN2 of via onze socials.