Nipte nederlaag FC Den Bosch bij Heracles Almelo

FC Den Bosch speelde zondagmiddag in Almelo tegen Heracles. In een wedstrijd die alle kanten op kon gaan, verloor FC Den Bosch nipt. 3-2 voor de thuisploeg.

William van Overbeek maakte drie wijzigingen in zijn basiself ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen FC Dordrecht. Teun van Grunsven, Evan Patoulidis en Nikolaj Möller kwamen in de ploeg. Zij vervingen de afwezige Ibane Bowat, Gedion Zelalem en Faris Hammouti.

De wedstrijd begon in mineur voor FC Den Bosch. Binnen een minuut was het al raak. Lucas Schoofs kreeg de bal voor zijn voeten binnen de 16 en schoot de openingstreffer binnen.

FC Den Bosch speelde na de vroege tegentreffer het schroom van zich af. Danny Verbeek kreeg de bal op de rand van de 16 en schoof deze binnendoor richting Rik Mulders. De rechtsback van FC Den Bosch bleef rustig en schoot de bal kalm in de verre hoek.

Tien minuten voor rust dacht Heracles Almelo de 2-1 te maken. Het doelpunt van Justin Hoogma werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Kort hierna maakte Heracles Almelo alsnog de 2-1. Samuel Armenteros kopte een voorzet van Emil Hansson binnen. Een minuut later was het weer raak, Samuel Armenteros kopte de bal tegen Teun van Grunsven. De verdediger van FC Den Bosch krijgt het doelpunt ongelukkig op zijn naam.

Net voor rust schoot Justin Hoogma nogmaals raak. Ook dit doelpunt werd door de arbitrage afgekeurd voor buitenspel, waardoor de stand op 3-1 bleef.

In blessuretijd van de eerst helft kreeg Heracles Almelo een strafschop na een vermeende handsbal van Teun van Grunsven. Samuel Armenteros legde aan voor zijn tweede doelpunt, echter schoot de spits de bal op de paal. Het bleef 3-1, wat ook de ruststand werd.

Vlak na rust bracht FC Den Bosch de spanning weer terug in de wedstrijd. Evan Patoulidis kapte naar binnen op zijn linkerbeen en gaf de bal voor. Nikolaj Möller wist zijn hoofd tegen de bal te zetten en kopte knap raak.

In het restant van de wedstrijd deelde beide ploegen nog wat speldenprikjes uit. Heracles Almelo wist de wedstrijd niet in het slot te gooien, maar FC Den Bosch wist ook geen vuist te maken om de gelijkmaker te maken. Heracles kreeg nog een mega kans in blessuretijd maar die werd wonderbaarlijk gekeerd door Wouter van der Steen. Uiteindelijk bleef het 3-2.

Volgende week speelt FC Den Bosch weer op zondag, ditmaal thuis tegen Willem II. Er zijn voor deze wedstrijd nog kaartjes verkrijgbaar in de online ticketshop en bij de receptie.