Nederlaag FC Den Bosch in derby tegen Willem II

FC Den Bosch nam het op zondagmiddag op tegen Willem II. In eigen huis waren de hoogtepunten schaars en vielen de doelpunten aan de kant van de uitploeg. 0-2. William van Overbeek bracht twee wijzigingen aan in de basiself. Ten opzichte van vorige week zondag speelde Faris Hammouti voor Evan Patoulidis. Ook Gedion Zelalem is weer terug van een blessure. Hij speelde voor de geschorste Steven van der Heijden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Willem II. Wouter van der Steen wist een schot van dichtbij van de lijn te halen. De eerste 20 minuten van de wedstrijd stond er veel druk op de Bossche achterhoede. In de 49e minuut veroverde Gedion Zelalem op het middenveld de bal en lostte het eerste schot op goal. Deze vloog rakelings over het doel van Joshua Smits. Wat kansen over en weer zorgden voor een balans in de eerste helft. Na een halfuur besloot Jesse Bosch uit te halen vanaf de 16 meter, deze bal belandde recht in de handen van Wouter van der Steen. Net voor rust kwam Willem II toch nog op een 0-1 voorsprong. Thijs Oosting ontving een afvallende bal op de 16 meter en hij schoot de bal langs Wouter van der Steen.

FC Den Bosch begon sterk aan de tweede helft. Na vijf minuten stond de verdediging van Willem II onder druk waarna Gedion Zelalem de bal vanaf de 16 meter op de lat schoot. Een paar minuten later, na een corner bij het doel van Wouter van der Steen, pikte Gedion Zelalem de bal op die terecht kwam bij Joey Konings. Konings gaf een perfecte steekpass op Evan Patoulidis die de bal verkeerd raakte en een doeltrap veroorzaakt. Twee minuten later was het Erik Schouten die na een corner de bal van dichtbij in het doel werkte en zo de 0-2 op het scorebord zette. In de 70e minuut mocht Rhino Goutier zijn debuut maken. Na een tweede helft met weinig kansen eindigde de wedstrijd in 0-2.