FC Den Bosch op bezoek bij NAC Breda

Foto: Kees Vos Fotografie

Afgelopen zondag wist FC Den Bosch thuis in De Vliert geen vuist te maken tegen Willem II. De wedstrijd ging met 0-2 verloren. FC Den Bosch gaat voor eerherstel in Breda, waar het speelt vanavond tegen NAC in het Rat Verlegh Stadion.

Afgelopen zondagmiddag speelde FC Den Bosch thuis tegen Willem II. In een wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten opende Thijs Oosting net voor rust de score voor de Tilburgers, de middenvelder ontving een afvallende bal op de 16 meter en hij schoot de bal langs Wouter van der Steen. Na een ruim uur wist Willem II de score te verdubbelen, Erik Schouten werkte na een hoekschop van dichtbij binnen. Verdere kansen bleven uit en de stand bleef 0-2. Nog wel een mooi moment was het debuut van Rhino Goutier, de middenvelder van FC Den Bosch mocht in de 70e minuut voor het eerst invallen.

NAC Breda speelde vorige week vrijdag uit tegen VVV-Venlo, in Covebo Stadion – De Koel. De bezoekers uit Breda opende na een kwartier de score. Aime Omgba kreeg de bal voor zijn voeten op de rand van de 16, deze schoot hij fraai in de bovenhoek. Kort na rust wist de thuisploeg de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Kees de Boer schoof de voorzet van Nick Venema binnen. Net voor het uur nam NAC weer de voorsprong, Elias Omarsson werd op zijn wenken bediend door Boyd Lucassen, de spits uit IJsland schoot de lage voorzet binnen. Net na het uur was het weer raak voor NAC. Matthew Garbett schoot van binnen de 16, zijn schot werd van richting veranderd door Simon Janssen. Door deze touchering vloog de bal het doel in. De 1-3 tussenstand werd uiteindelijk ook de eindstand. NAC Breda ging met de 3 punten terug naar huis. Deze drie punten plaatst NAC op een achtste plaats in het klassement, dat wil zeggen dat de ploeg uit Breda vooruitkijkt op een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Eerder dit seizoen speelde FC Den Bosch thuis tegen NAC Breda. In deze wedstrijd opende Faris Hammouti, op aangeven van Stan Maas de score. Stan Maas maakte een lange rush waarna hij een lage voorzet gaf op Faris Hammouti. De middenvelder van FC Den Bosch schoot raak. Na een uur was Faris Hammouti ditmaal aangever met Danny Verbeek als doelpuntenmaker. Verbeek stak Hammouti weg aan de zijkant. Hammouti gaf de bal hierna hoog terug op Verbeek, waarna de Bosschenaar van dichtbij binnenkopte. Tien minuten later werd er weer een doelpuntenmaker gepromoveerd tot aangever. Joey Konings ontving een voorzet van Danny Verbeek, de spits kopte deze foutloos binnen om een stand van 3-0 op het scorebord te zetten. Hierna was NAC ook wakker, de ploeg uit Breda wist wat terug te doen via Thomas Marijnissen. Alex Plat gaf een diepe bal op invaller Thomas Marijnissen, de invaller schoot een aansluitingstreffer binnen. Vijf minuten voor tijd bracht Jort van der Sande de spanning helemaal terug in de wedstrijd door de 3-2 binnen te koppen. Na een spannende slotfase bleven de punten in Den Bosch. De wedstrijd begint om 20.00 uur

 

Reacties

Cookieinstellingen