FC Den Bosch verliest van NAC Breda (2-0)

FC Den Bosch nam het vrijdagavond in het Rat Verlegh Stadion op tegen NAC Breda. Na een eerste helft zonder al te veel kansen, wist NAC in de tweede helft in een tijdsbestek van drie minuten de eindstand op het scorebord te zetten. 2-0.

In wat voor William van Overbeek zijn laatste wedstrijd als hoofdverantwoordelijke zou worden, bracht hij vier wijzigingen aan op zijn eerste elf. Jorn van Hedel en Joey Konings vervingen de geblesseerden Rik Mulders en Danny Verbeek. Ibane Bowat keerde na zijn blessure weer terug in de basis, hij verving Stan Maas. Steven van der Heijden keerde ook terug in de basis na zijn schorsing, hij verving Tomas Kalinauskas.

In de eerste helft bleef het spektakel uit. Er gebeurde weinig wat het benoemen waard was. Na een halfuur maakte Wouter van der Steen zijn eerste redding van de wedstrijd, hij keerde een matig ingeschoten bal van Boyd Lucassen. Vijf minuten later was het Aimé Omgba met een kans voor NAC Breda, hij schoot echter net als zijn voorganger de bal op Wouter van der Steen. Vlak voor rust kreeg NAC Breda nog een kans via Élias Már Omarsson, de IJslandse spits schoot echter wild over. Door dit tekort aan kansen gingen we rusten met de brilstand op het scorebord.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, zonder al te veel kansen. Toch was het de thuisploeg die na ruim een uur de score opende. Matthew Garbett gaf vanaf de rechterzijde een lage voorzet, Élisas Már Omarsson wist deze richting het doel te werken. Het schot werd nog van richting veranderd en viel zo voorbij doelman Wouter van der Steen. Vijf minuten later wist NAC weer gevaarlijk te worden, Omarssona gaf de bal diep op Jort van der Sande, Jort van der Sande gaf op zijn beurt de bal laag voor op Matthew Garbett. De Nieuw-Zeelander schoof van dichtbij de 2-0 binnen.

De rest van de wedstrijd werd gespeeld alsof de eindstand al bekend was. De 2-0 die na 65 minuten op het scorebord stond werd de eindstand. FC Den Bosch verliest met 2-0 van NAC in Breda.

Volgende week vrijdag speelt FC Den Bosch thuis in De Vliert tegen Helmond Sport. Voor de wedstrijd tegen Helmond Sport zijn nog kaartjes beschikbaar op de ticketsite. Ook is het mogelijk om een passe-partout tegen een voordelig tarief aan te schaffen voor de laatste drie thuiswedstrijden van het seizoen. Tot dan!