Tomasz Kaczmarek nieuwe trainer FC Den Bosch

Foto: FC Den Bosch

Tomasz Kaczmarek is per direct de nieuwe hoofdtrainer/coach van FC Den Bosch. De 38-jarige Pool met Duitse roots tekent een contract dat hem ook de komende twee seizoenen aan FC Den Bosch bindt.

Op jonge leeftijd verlegde Kaczmarek zijn focus van voetballer naar het trainersvak. Aan het begin van zijn carrière was hij actief als trainer van het Duitse Bonner SC, waarna hij in 2012 assistent-trainer werd bij het nationale elftal van Egypte. Vervolgens nam hij opnieuw de rol van assistent-trainer op zich, dit keer bij het Noorse Stabæk IF. In 2015 keerde Kaczmarek terug naar Duitsland, waar hij achtereenvolgend trainer werd bij Viktoria Köln, Stuttgarter Kickers en Fortuna Köln. Na anderhalf seizoen als assistent bij Pogoń Szczecin, werd Kaczmarek in september 2021 hoofdtrainer bij Lechia Gdańsk. Met deze club wist hij zich te plaatsen voor Europees voetbal.

Technisch manager Yousuf Sajjad: “Tomasz heeft laten zien succesvol te kunnen werken bij teams op verschillende niveaus, zowel als assistent- en als hoofdtrainer. Hij heeft gewerkt in verschillende landen en heeft ervaring in het managen van grote persoonlijkheden, maar ook in het bijdragen aan de ontwikkeling van jeugdspelers richting het eerste elftal. Een van de criteria’s in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer was dat diegene het project begrijpt, weet wat er moet gebeuren en welke fases we gaan doorlopen. In eerste instantie om stabiel te worden, te bouwen en door te groeien. Tomasz voldoet aan onze eisen. We kijken er naar uit om samen te starten.”

Bron: FC Den Bosch

Cookieinstellingen