FC Den Bosch verliest in slotfase van Helmond Sport

De thuiswedstrijd tegen Helmond Sport was de eerste onder leiding Tomasz Kaczmarek. De nieuwe trainer werd deze week gepresenteerd. In zijn eerste wedstrijd kwam FC Den Bosch nog op voorsprong, maar laat in de tweede helft liepen de Bosschenaren alsnog tegen een nederlaag aan. 1-2.

Tomasz Kaczmarek koos, ten opzichte van vorige week, Rik Mulders in plaats van Jorn van Hedel. Victor van der Bogert speelde in plaats van Steven van der Heijden. Tomas Kalinauskas startte vandaag in de basis, ten koste van Nikolaj Möller.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Helmond Sport. Na drie minuten nam Elmo Lieftink vanaf randje zestien een vrije trap die Wouter van der Steen makkelijk uit het doel kon werken. Teun van Grunsven wist de bal vanaf het middenveld sierlijk in de diepte te leggen voor Faris Hammouti, die helaas vergat af te ronden. Na een kwart wedstrijd opent FC Den Bosch de score. Na een prachtige combinatie vanaf de linkerkant bediende Tomas Kalinauskas Ryan Leijten die de bal heerlijk in het dak van het doel werkte. Leve De Lol galmde door De Vliert, 1-0 voor FC!

Na goed druk zetten op de helft van Helmond Sport veroverde Joey Konings de bal waarna hij, op fraaie wijze, de bal mee gaf aan Tomas Kalinauskas. Hij lostte een afstandsschot op Havekotte die de bal makkelijk kon keren. Op slag van rust is het Helmond Sport die de aansluitingstreffer weet te maken. Ibane Bowat verdedigde uit in de voeten van Van Vlerken, die de bal in het doel schoot.

Een sterke start van FC Den Bosch in de tweede helft zorgde voor de eerste kans aan Bossche kant. In de 47e minuut stift Joey Konings de bal hoog voor, waarna Faris Hammouti de bal net naast kopte. Een gevaarlijke corner belandde op het hoofd van Victor van den Bogert die al liggend aan de verkeerde kant van de paal kopte. In het laatste kwartier van de wedstrijd brak Helmond Sport uit. Dennis Gyamfi trekt in de zestien aan de noodrem en veroorzaakt een penalty. Martijn Kaars ging achter de bal staan en schoot de bal strak rechtsonder in het net. Hij bracht de stand op 1-2, dit werd tevens de eindstand.

Volgende week gaan de Bosschenaren op bezoek in Kerkrade. Deze wedstrijd wordt om 20:00 afgetrapt. Kaarten voor deze uitwedstrijd zijn er nog. Zowel online als aan de receptie kun je een kaartje kopen om af te reizen naar Roda JC.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan