Assistent-trainer Van Overbeek langer bij FC Den Bosch

Foto: Kees Vos Fotografie

FC Den Bosch heeft het contract van assistent-trainer William van Overbeek opengebroken en met een jaar verlengd. De in Uden woonachtige Van Overbeek had een contract tot 1 juli 2024. Daar wordt nu tenminste een jaar aan vastgeknoopt.

Van Overbeek is al sinds 2003 in wisselende functies en in verschillende periodes bij de Brabantse club actief. In zijn eerste Bossche periode was hij hoofdtrainer bij de Jo16, Jo15 en Jo14-lichtingen van FC Den Bosch. Daarna werd hij hoofdtrainer in het amateurvoetbal. Vanuit de UEFA A-opleidingstage trad Van Overbeek in 2010 na vier jaar afwezigheid opnieuw toe tot de trainersstaf van de FC Den Bosch-jeugdopleiding. Nu als assistent-trainer bij Jo19. Dit deed hij drie seizoenen. In 2020 begon Van Overbeek aan zijn derde Bossche-trainersklus. Dit keer maakte hij de definitieve overstap naar de senioren en was hij eindverantwoordelijke voor respectievelijk Jo19, Jo18 en Jo21. Sinds de winterstop is hij full time aan FC Den Bosch 1 verbonden.

Van Overbeek leidde FC Den Bosch elf keer als interim-hoofdtrainer (w4, g3, v4). De eerste keer was in januari 2021 toen hij twee wedstrijden als eindverantwoordelijke voor de groep stond. In de afgelopen twee seizoenen verving hij voormalig hoofdtrainer Jack de Gier bij ziekte, een schorsing en onlangs vijf wedstrijden na het beëindigen van de samenwerking. Van Overbeek kon het seizoen niet afmaken, omdat hij (nog) niet beschikt over de juiste papieren.

William van Overbeek: “Ik ben blij verrast en trots dat FC Den Bosch mijn contract nu al verlengt. Daar spreekt veel waardering uit voor mijn werk. Na bijna twee decennia zit de club diep in mijn hart. Sinds drie seizoenen richt ik me full time op het trainersvak. Tweeënhalf jaar heb ik het assistentschap bij de A-selectie gecombineerd met het hoofdtrainerschap bij Jo21. Dat was fantastisch, maar ook veel. Ik zie het als een geweldige kans dat ik mijn passie voor opleiden én competitief voetballen de komende jaren kan verenigen in een fulltime functie bij FC Den Bosch 1. De club heeft een sportieve koers uitgestippeld voor de komende seizoenen en er zal veel aandacht zijn voor een goede balans tussen ervaren spelers en de begeleiding van jonge talenten. Ik kijk er naar uit om daar een aandeel in te hebben!”

Technisch manager van FC Den Bosch Yousuf Sajjad: “We zijn erg blij dat William een ​​langdurig contract met ons is aangegaan. Hij staat hoog aangeschreven binnen de club en we denken dat hij een grote rol kan spelen bij het verwezenlijken van onze ambities. Hij heeft altijd 100 procent inzet getoond voor deze club en heeft recent opnieuw laten zien dat hij in staat is om ons verder te helpen. Clubmensen zoals hij zijn cruciaal voor onze wederopbouw.”

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Reacties

Cookieinstellingen