FC Den Bosch op bezoek bij Roda JC

FC Den Bosch wist haar eerste wedstrijd onder leiding van Tomasz Kaczmarek niet te winnen. De wedstrijd tegen Helmond Sport ging met 1-2 verloren. FC Den Bosch hoopt nu wel te winnen in Kerkrade, waar het speelt tegen Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion.

Afgelopen vrijdag speelde FC Den Bosch thuis tegen Helmond Sport. De thuisploeg wist na een kwart wedstrijd de score te openen. Na een prachtige combinatie vanaf de linkerkant kon Tomas Kalinauskas Ryan Leijten bedienen. Ryan Leijten schoot op zijn beurt de bal heerlijk in het dak van het doel. Op slag van rust wist Helmond Sport de aansluitingstreffer nog te maken. Ibane Bowat werkte de bal weg maar kwam niet verder dan Bram van Vlerken. De rechtsachter van Helmond Sport schoot de bal in de rechterbenedenhoek voorbij doelman Wouter van der Steen. In de tweede helft ging het spel gelijkwaardig op en neer, zonder dat een van de twee ploegen echt gevaarlijk kon worden. Tien minuten voor tijd kreeg de ploeg uit Helmond de ultieme kans om de voorsprong te nemen. Dennis Gyamfi zette een sliding in waarmee hij niet de bal maar wel de man raakte, waarna Helmond Sport een strafschop kreeg. Martijn Kaars ging achter de bal staan en schoot deze strak raak. De 1-2 stand werd uiteindelijk ook de eindstand.

Aankomende tegenstander Roda JC speelde afgelopen vrijdag uit tegen Heracles Almelo, in Erve Asito te Almelo. Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Linksachter Ruben Roosken gaf een lage voorzet. Deze voorzet werd door Guus Joppen voorbij zijn eigen doelman gegleden. Vijf minuten later kreeg Guus Joppen de kans om ook aan de juiste zijde te scoren, maar zijn kopbal werd omgezet tot hoekschop door doelman Michael Brouwer. Beide ploegen kregen in de tweede helft kansen maar wisten deze niet te verzilveren. In de slotfase deed Roda JC er alles aan om één punt over te houden aan het duel met de nummer twee van de competitie. Ondanks het vastzetten van de tegenstander, een afstandschot van Vossebelt en meerdere voorzetten wist de ploeg van Edwin de Graaf niet meer te scoren. Het eindigde 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Vorig seizoen werd deze wedstrijd nog zonder publiek gespeeld. De wedstrijd destijds kende een spectaculaire opening. Binnen vijf minuten was de score al geopend. Soufyan Ahannach gaf een indraaiende voorzet, deze voorzet werd van dichtbij binnen gewerkt bij de tweede paal, door Jizz Hornkamp. Zeven minuten later wist Roda JC de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Bryan Limbombe dribbelde gevaarlijk de zestien binnen waarna hij de bal perfect op het hoofd van Patrick Pflucke legde. De Duitse aanvaller wist wel raad met deze bal en kopte de gelijkmaker binnen. Vijf minuten later was de beurt weer aan FC Den Bosch. Teun van Grunsven gaf een hoge voorzet vanuit een diepe positie. Jizz Hornkamp kreeg zijn hoofd tegen de bal, de aanvaller kopte met een sierlijk boogje over doelman Rody de Boer om de stand op 1-2 te brengen. De wedstrijd ging nog even in dit ritme door, zeven minuten later was het weer aan Roda om gelijk te maken. Na een mislukte buitenspelval gingen Patrick Pflucke en Dylan Vente samen op doelman Van der Steen af, eerstgenoemde gaf de bal breed op de laatstgenoemde spits, welke op zijn beurt van dichtbij binnenschoot. Na dit spektakelstuk ging de wedstrijd meer liggen, verdere kansen voor rust bleven uit. Net voor het uur wist de Limburgse ploeg voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong te nemen. Patrick Pflucke schoot een vrije trap met links op de rechterpaal, hierna kon Stefano Marzo de rebound binnenschieten. Het duurde tot in de dying seconds van de extra speeltijd tot de kansen kwamen voor FC Den Bosch. Waar een punt meer dan verdiend zou zijn geweest, stond FC Den Bosch na ruim 97 minuten met lege handen in Kerkrade.

Aanstaande vrijdag wordt om 20.00 afgetrapt in het Parkstad Limburg Stadion. Er zijn nog autocombi kaarten beschikbaar op de ticketsite van FC Den Bosch. Ben je er vrijdag niet bij in Kerkrade? De wedstrijd is ook te volgen via onze social media kanalen of op het schakelkanaal van ESPN.