FC Den Bosch pakt winst bij Roda JC (0-1)

FC Den Bosch nam het vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion op tegen Roda JC. FC Den Bosch stond grote delen van de wedstrijd onder druk maar wist toch met 0-1 te winnen, dankzij Nikolaj Möller én Wouter van der Steen.

Tomasz Kaczmarek bracht in zijn tweede wedstrijd één wijziging aan tegenover zijn eerste wedstrijd. Steven van der Heijden verving de afwezige Gedion Zelalem op het middenveld. Verder bleef de ploeg ongewijzigd.

De wedstrijd begon met een grote kans voor Roda JC. Dylan Vente kon voor zijn directe tegenstander komen bij een voorzet, echter raakte hij de bal niet goed waardoor deze naast het doel vloog. Buiten deze openingskans werden er in het eerste halfuur weinig kansen gecreëerd. Op het halfuur was het Roda dat weer gevaarlijk werd, na een combinatie over de linkerflank haalde Bryan Limbombe gevaarlijk uit. De Belg krulde zijn schot richting, maar ook om de tweede paal heen.

Tien minuten voor de rust kreeg FC Den Bosch een tweetal kansen. Faris Hammouti veroverde de bal buiten de 16 van de tegenstander waarna hij Ryan Leijten inspeelde binnen het strafschopgebied. Ryan Leijten trok de bal voor maar niemand kon contact maken met de voorzet. Meteen daarna kwam weer dreiging namens Ryan Leijten. De buitenspeler dribbelde de 16 in en haalde de trekker over, zijn schot ging echter naast. Verdere kansen bleven uit in de eerste helft, waardoor er gerust ging worden met de brilstand op het scorebord.

In de openingsfase van de tweede helft werd FC Den Bosch flink teruggedrukt door het spel van Roda JC. Na bijna tien minuten resulteerde deze druk ook tot een kans voor de ploeg uit Kerkrade. Terrence Douglas kreeg de bal op de rand van de 16 en haalde zonder twijfel uit. Het schot werd van richting veranderd door verdediger Victor van den Bogert, maar Wouter van der Steen kon de bal nog knap klemmen.

Een kwartier voor tijd kreeg Roda nog een grote kans. Er werd van dichtbij uit de draai geschoten maar doelman Wouter van der Steen wist wederom knap zijn lichaam achter de bal te krijgen. Vijf minuten later werden de koempels weer gevaarlijk. Ditmaal via invaller Arjen Van der Heide, de speler van Roda ging met een technisch hoogstandje voorbij Rik Mulders en loste een schot. Dit schot werd in twee pogingen door Wouter van der Steen geklemd.

Vijf minuten voor tijd krijgt FC Den Bosch haar eerste kans van de tweede helft. Nikolaj Möller won een vrije trap op helft van de tegenstander. Deze vrije trap werd door invaller Evan Patoulidis de 16 in geslingerd. Nikolaj Möller sprong hoger dan doelman Moritz Nicolas en kopte de openingstreffer tegen de touwen. De meegereisde supporters hadden weer wat te vieren! 0-1.

Na de openingstreffer van FC Den Bosch ging Roda JC weer verder met aanvallen. De ploeg uit Kerkrade kreeg meerdere kansen die knapt gekeerd werden door doelman Wouter van der Steen. In de extra speeltijd leek Nikolaj Möller van hero naar zero te gaan, na een vermeende handsbal in eigen strafschopgebied kreeg Roda JC een strafschop. Dylan Vente ging achter de bal staan om de gelijkmaker binnen te schieten, echter koos doelman Wouter van der Steen voor de juiste hoek en dook hij spectaculair de bal uit de rechterbenedenhoek om de overwinnen over de streep te trekken. FC Den Bosch wint met 0-1 in Kerkrade en neemt de drie punten mee naar huis.

Volgende week speelt FC Den Bosch in eigen huis tegen Telstar. Voor de wedstrijd tegen Telstar zijn nog kaartjes beschikbaar op de ticketsite. Tot dan!