FC Den Bosch ontvangt Telstar in De Vliert

Afgelopen vrijdag won FC Den Bosch in haar tweede wedstrijd onder leiding van Tomasz Kaczmarek. Na een tumultueuze slotfase, trok FC Den Bosch de 0-1 over de streep. Vrijdagavond komt Telstar op bezoek in De Vliert.

Afgelopen vrijdag speelde FC Den Bosch uit tegen Roda JC. Hier was het de thuisploeg die in de eerste helft de eerste twee kansen kreeg. Hierna kreeg FC Den Bosch op haar beurt ook twee kansen. In de tweede helft stond FC Den Bosch lang onder druk, toch wist de bezoekende ploeg vlak voor tijd de score te openen. Een vrije trap van Evan Patoulidis landde op het hoofd en Nikolaj Möller, waarna de bal in het doel plofte. Roda JC ging hierna bouwen aan een slotoffensief. De ploeg van Edwin de Graaf kreeg een aantal kansen, waarbij FC Den Bosch toch wist te ontsnappen aan de gelijkmaker. In blessuretijd kreeg Roda JC een strafschop nadat Nikolaj Möller de bal tegen zich aangeschoten kreeg. Wouter van der Steen eiste de heldenrol op zich door deze strafschop knap uit de benedenhoek te duiken. FC Den Bosch ging met de drie punten terug naar huis.

Telstar speelde afgelopen vrijdag in eigen huis tegen VVV-Venlo. In de eerste helft kregen beide ploegen kansen maar wisten ze deze niet af te maken. In de tweede helft werd de thuisploeg onder druk gezet door de bezoekers uit Venlo. Toch was het Telstar dat op voorsprong kwam, na 53 minuten schoot David Min raak na een lage voorzet. Hierna kreeg de bezoekende ploeg nog een aantal kansen om gelijk te maken, maar dit lukte de Venlonaren niet. Telstar won in eigen huis met 1-0. Door deze overwinning kwam Telstar op een elfde plaats te staan in de ranglijst met vijf punten verschil op de achtste plek. Deze achtste plek zou Telstar recht geven op een plek in de play-offs.

De laatste keer dat FC Den Bosch thuis van Telstar wist te winnen was in 2021. Junior van der Velden opende in een lege Vliert de score na 23 minuten. Jorn van Hedel gaf vanaf de linksachter positie de voorzet, Junior van der Velden kopte deze op zijn beurt binnen voor de 1-0. Vijf minuten later verdubbelde Sebastiaan van Bakel de score toen hij een afvallende bal binnen de zestien raak schoot. Dit doelpunt was zijn eerste in de hoofdmacht van FC Den Bosch. De 3-0 liet tot de 52e minuut op zich wachten. Romano Postema kon de bal terugtrekken in de zestien, waarna Jizz Hornkamp overtuigend de hoek kon vinden. Twintig minuten voor tijd maakte FC Den Bosch er zelfs 4-0 van. Vorige doelpuntenmaker Jizz Hornkamp was nu aangever, hij stuurde Sebastiaan van Bakel diep. De basisdebutant scoorde na zijn eerste doelpunt ook zijn tweede doelpunt voor FC Den Bosch. Tien minuten voor tijd schoot Illias Bronkhorst binnen op aangeven van Rashaan Fernandes, hierdoor kwam de stand op 4-1. Dit werd ook de eindstand. Destijdse doelpuntenmaker Junior van der Velden speelt nu voor IJsselmeervogels, Jizz Hornkamp komt uit voor Willem II, Sebastiaan van Bakel speelt uiteraard nog steeds voor FC Den Bosch.

Hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek beantwoordde via Instagram een aantal vragen van de fans. “Het wordt niet alleen een leuke wedstrijd, maar het is ook een goede test voor ons om tegen Telstar te spelen op dit moment. Telstar speelt nog voor een plek in de play-offs dus ze zullen er echt voor gaan”, aldus Tomasz Kacmarek over de aankomende wedstrijd. “Het wordt een goede uitdaging en ik heb er veel zin in”, voegde onze Poolse hoofdtrainer nog toe.

Wil je vrijdagavond bij de wedstrijd zijn? Koop dan HIER nog een kaartje! Ben je niet in De Vliert maar wil je de wedstrijd toch volgen? Houd dan onze socials in de gaten of kijk naar het ESPN schakelkanaal.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan