FC Den Bosch kan geen vuist maken tegen Telstar (0-1)

FC Den Bosch nam het vrijdagavond in eigen huis op tegen Telstar. In een wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten ging FC Den Bosch met 0-1 onderuit. Tomasz Kaczmarek maakte drie wijzigingen na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC. Nick de Groot verving de afwezige Victor van den Bogert en Stan Maas verving de geschorste Teun van Grunsven. Ook startte Evan Patoulidis in de basis, hij verving Steven van der Heijden.

In het eerste kwartier waren beide ploegen wat slordig. Toch wist Telstar nog net binnen het kwartier te scoren. Anwar Bensabouh kwam vanaf links naar binnen en schoot raak in de verre hoek. Verdere kansen bleven een schaarste in de eerste helft. Net voor rust kreeg Telstar een grote kans om de score te verdubbelen uit een ingestudeerde vrije trap. Meteen hierna werd Telstar weer gevaarlijk, maar het schot werd gepakt door doelman Wouter van der Steen. Na weinig spektakel en met een 0-1 tussenstand gingen we de rust in.

Kort na rust kreeg FC Den Bosch dan toch een grote kans. Rik Mulders ging zijn man vaardig voorbij waarna hij een voorzet leverde op Tomas Kalinauskas. De Litouwse aanvaller kopte van dichtbij over. Een paar minuten later deelde FC Den Bosch weer een speldenprikje uit. Gedion Zelalem schoot van ver, maar hij schoot recht in de handen van doelman Ronald Koeman.

Vijf minuten voor tijd werd Telstar weer gevaarlijk. Na een voorzet kon Glynor Plet van dichtbij uithalen, maar zijn poging stuitte op Wouter van der Steen. Hierna schoot Jay Kruiver de weggegeven rebound snoeihard op de lat. Een echt slotoffensief van de thuisploeg bleef uit. De ploeg van Tomasz Kacmarek wist geen vuist te maken. Telstar nam de drie punten mee naar Velzen-Zuid.

Volgende week maandag speelt FC Den Bosch in de Galgenwaard tegen Jong FC Utrecht. Voor deze wedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar via onze online ticketshop of aan de receptie van Stadion De Vliert.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan