FC Den Bosch pakt punt tegen Almere City

Na een gelijkspel in Stadion Galgenwaard heeft Tomasz Kaczmarek drie wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van afgelopen maandag. Van der Heijden, Kalinauskas en Van Hedel startten op de bank en Zelalem, Maas en Boumassaoudi begonnen in de basis. Voor Boumassaoudi was het zijn basisdebuut.

De avond begon met een prachtige één minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van oud-voorzitter Jan Schouten.

Na 10 minuten is de eerste kans van de wedstrijd voor Almere City FC. Ilias Alhaft kreeg een vrije trap mee net buiten de 16 meter, die hij in de muur van FC Den Bosch plantte. Ook de tweede kans van de wedstrijd was een vrije trap. Dit keer was het Limbombe die achter de bal ging staan. Hij schoot de bal hoog over het doel van Wouter van der Steen. Na 20 minuten belandde een in de kluts meegenomen bal van Möller in de voeten van Boumassaoudi die een vrije trap versierde. Hij ging zelf achter de bal staan en hij schoot de bal perfect tussen iedereen door het net in. 1-0 voor de Bosschenaren. In de 26e minuut galmt Leve de lol door De Vliert.

Na een half uur schoot Almere City FC de gelijkmaker binnen. Alvaro Peña wist na een uitgespeelde aanval de bal voor open doel binnen te tikken. Vijf minuten later verloor Boumassaoudi de bal op het middenveld. Een grote kans voor Almere City FC die net naast het doel werd geschoten. De spelers gingen de rust in met een 1-1 gelijke stand.

Tomasz Kaczmarek besloot in te grijpen met twee wissels. Joey Konings en Tomas Kalinauskas kwamen in de ploeg voor Ryan Leijten en Ilias Boumassaoudi. In de 51e minuut kreeg Hamdi Akujobi de bal in zijn voeten op het randje van de 16 meter. Hij schoot de 1-2 in de linkerbenedenhoek. Na een uur spelen kwamen Sebastiaan van Bakel en Steven van der Heijden in de ploeg. FC Den Bosch werd gelijk gevaarlijk. Na een goede aanval vanaf de rechterkant wist Rik Mulders de bal bij Van Bakel te krijgen. Na hoge druk van onze Bosschenaren schoot Nick de Groot in de 63e minuut de gelijkmaker binnen. Na slecht uitverdedigen van Almere City FC is het Nick de Groot die de bal veroverde. Sebastiaan van Bakel schakelde met zijn aanname zijn directe tegenstander uit waardoor hij Rik Mulders wegstuurde. De bal kwam in de voeten van Steven van der Heijden die een schot op doel vuurde. Een redding van de doelman zorgde ervoor dat de bal in de voeten van Nick de Groot belandde die de bal keurig in de verre hoek legde.

Na een korte onderbreking van de wedstrijd, kwam in de 72e minuut, vanaf de rechterkant, Tomas Kalinauskas met een goede actie naar binnen. Hij probeerde keeper Nordin Bakker te verrassen in de korte hoek maar de keeper zat er nog met zijn vingertoppen aan. Tien minuten daarna probeerde Kalinauskas het nog een keer. Zijn afstandsschot belandde in de handen van de doelverdediger. In de 82e minuut klonk een warm applaus voor Jan Schouten, hij mocht 82 jaar worden. In de laatste paar minuten is het FC Den Bosch die de druk op de achterhoede van Almere opvoerde. Na enkele kansen eindigde dit vermakelijke duel in een 2-2 gelijke stand.

Volgende week speelt FC Den Bosch de laatste wedstrijd van het seizoen. De Bosschenaren gaan op bezoek bij De Graafschap.