Danny Verbeek blijft profvoetballer bij FC Den Bosch

Foto: Kees Vos Fotografie

Bosschenaar Danny Verbeek is ook de komende twee voetbalseizoenen te bewonderen in het blauwwit van FC Den Bosch. De 32-jarige sterkhouder van de club twijfelde de laatste weken openlijk over zijn bestaan als profvoetballer. Verbeek had nog een doorlopend contract bij FC Den Bosch tot 30 juni 2024.

Vrijdag bereikten club en speler een akkoord over een nieuwe overeenkomst. Het tweede optiejaar is onder andere omgezet naar een
vaste verbintenis. Daarnaast krijgt Verbeek de gelegenheid om eigen voetbaltrainingen voor jeugdige amateurvoetballers te ontplooien in Stadion De Vliert.

Danny Verbeek: “Ergens in het afgelopen competitieseizoen was ik het plezier kwijtgeraakt. De prestaties vielen tegen, er waren wisselingen
in de leiding en een tijdje had ik er weinig vertrouwen in dat de situatie op korte termijn zou verbeteren. Toen raakte ik ook nog eens geblesseerd en voor lijdzaam toekijken ben ik niet gemaakt.
Daardoor ging ik nadenken over mijn toekomst. Wat dat betreft heeft de afstand me goed gedaan. Ik weet inmiddels dat ik nog een paar goede voetbaljaren in mijn benen heb en ook dat ik juist bij FC Den Bosch mijn sportieve revanche wil halen. Ik heb veel gevoel bij de club en ik voel ook veel verantwoordelijkheid richting het team. Daarom moest ik eerst zeker weten: ik heb er weer zin in. Het goede gevoel is terug en we gaan er wat van maken de komende jaren.”

Technisch manager Yousuf Sajjad: “Ik ben blij dat Danny heeft besloten om betaald voetbal te blijven spelen en nog blijer dat hij dit bij ons
blijft doen. Iedereen weet wat Danny in zijn mars heeft en dat FC Den Bosch mét Danny een beter FC is. Daarom was het spijtig dat de teleurstelling over het afgelopen seizoen hem deed twijfelen over zijn toekomst. Wij zien Danny als een zeer belangrijke speler in de sportieve wederopbouw, maar ook voor de link met de Bossche achterban die met Danny een speler heeft in wie zij zich herkent.

Danny ademt Den Bosch. In de gesprekken die wij, Tomasz, Tommie en ik, de afgelopen weken met hem hadden hebben we onze waardering voor de voetballer én voor de persoon Danny Verbeek laten blijken. De enige voorwaarde die wij van onze kant stelden was: je moet het wel echt willen. Toen Danny dat voor zichzelf duidelijk had, waren we er – uiteraard – zo uit. Danny hoort bij FC Den Bosch. Wij verwachten dat het hernieuwde elan dat Danny ook in het afgelopen seizoen al regelmatig liet zien, ons op het veld de weg gaat wijzen.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen