FC Den Bosch verliest bij Helmond Sport

Foto: Kees Vos Fotografie

FC Den Bosch nam het vrijdagavond in het GS Staalwerken Stadion op tegen Helmond Sport. De wedstrijd ging met 1-0 verloren. FC Den Bosch bracht in de tweede wedstrijd van het seizoen vier wijzigingen aan tegenover de vorige wedstrijd. Stan Maas, Dennis Gyamfi en Ilias Boumassaoudi kwamen in de ploeg voor de afwezigen Teun van Grunsven, Victor van den Bogert en Jaron Vicario. Ryan Leijten kwam in de basis in plaats van Vieri Kotzebue.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor FC Den Bosch. Nick de Groot speelde een diepe bal op linksachter Rik Mulders, de back kon vervolgens op doelman Wouter van der Steen af, maar de oud doelman van FC Den Bosch wist de bal te keren. Hierna wist Helmond Sport ook twee schietkansen te creëren. De eerst van Giannis Botos ging hoog over. De tweede schietkans ging namens Mohammed Doudah recht op doelman Joey Roggeveen.

Net voor het halfuur wist Helmond Sport de score te openen. Joseph Amuzu gaf vanaf de flank een voorzet op Griekse spits Giannis Botos. De spits wist de bal de verre hoek in te sturen een hiermee zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. Snel hierna werd Helmond Sport weer gevaarlijk maar de Giannis Botos verzuimde zijn tweede te maken. Na het nemen van de voorsprong bleef de thuisploeg de bovenliggende partij in de eerste helft, echter wisten beide partijen niet meer te scoren. De ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand.

Terwijl de tweede helft een halfuur bezig was bleven kansen aan beide kanten schaars. FC Den Bosch trainer Tomasz Kaczmarek had inmiddels een groot deel van zijn aanval gewisseld en het systeem iets wat omgezet qua spelbezetting, maar dit leidde nog niet tot grote mogelijkheden voor zijn ploeg.

Een klein kwartier voor tijd werd Helmond Sport toch nog gevaarlijk. Mohamed Mallahi werd diep gestuurd door Martijn Kaars, maar de debutant aan Helmondse kant stuitte op doelman Joey Roggeveen. Enkele minuten later kreeg Helmond Sport weer een grote kans, ditmaal uit een hoekschop. De bal belandde op het hoofd van Mallahi die van dichtbij over kopte, waardoor de wedstrijd spannend bleef.

In de laatste minuut van reguliere speeltijd kreeg FC Den Bosch nog een mogelijkheid om een punt uit de wedstrijd te slepen. Sebastiaan van Bakel werd onderuit gehaald op de rand van de 16. De invaller nam zelf de vrije trap, maar de redding was niet al te lastig voor doelman Wouter van der Steen. In de daarop volgende vier minuten extra speeltijd wist FC Den Bosch geen doorgang te vinden. De ploeg uit Den Bosch gaat op deze warme vrijdagavond met 1-0 ten onder tegen Helmond Sport.

Volgende week vrijdag neemt FC Den Bosch het in eigen huis op tegen ADO Den Haag. Voor deze wedstrijd zijn kaartjes beschikbaar via de vernieuwde ticketshop. Hopelijk tot dan!

Helmond Sport: Van der Steen, Van Vlerken (59. Schmidt), Van den Eynden, Amuzu (59. Mallahi), Kaars, Van Keilegom, Van Hove, Botos (46. Lorentzen), Lieftink, Vankerkhoven, Doudah (81. Chacon)

FC Den Bosch: Roggeveen, Ikeshita, Zelalem (85. Keijser), De Groot, Mulders, Leijten (63. Kotzebue), Maas, Henning, Boumassaoudi (63. Van Bakel), Gyamfi (70. Kalinauskas), Kostorz

 

Cookieinstellingen