Nederlaag FC Den Bosch in eigen huis

Foto: Kees Vos Fotografie

FC Den Bosch nam het vrijdagavond op tegen ADO Den Haag. In De Vliert wist FC Den Bosch zich niet te belonen voor het goede spel en de gecreëerde kansen. 1-2. Victor van den Bogert, Vieiri Kotzebue en Jaron Vicario keerden terug in de basis. Zij keerden ten koste van Gyamfi, Leijten en Boumassaoudi terug in de basis.

In de openingsfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer, met een grote kans voor beide ploegen als gevolg. Na elf minuten krijgt Kotzebue de bal voor de voeten na geklungel achterin bij ADO Den Haag. Kotzebue zet druk op de Haagse defensie, waardoor doelman Wentgens de bal verspeelt. Kotzebue probeert het, maar zijn inzet wordt voor de lijn weggewerkt. Enkele minuten later is het de uitploeg met een grote kans. Veerman komt oog-in-oog met doelman Roggeveen na een snelle spelhervatting. Hij probeert het met een wippertje, maar zijn poging belandt op het doel.

Hierna neemt FC Den Bosch het initiatief. Na een kwart wedstrijd geeft Jaron Vicario de bal voor vanaf rechts. Zijn voorzet komt panklaar op het hoofd van Kostorz, die de bal naar de hoek kopt. Zijn poging wordt knap gered door doelman Wentgens, die in de eerste helft vaker in de weg staat. Na een klein half uurtje stoomt Stan Maas op aan de linkerkant. Vanaf de achterlijn geeft hij de bal voor. Doelman Wentgens schat deze verkeerd in, waardoor de bal via de eerste paal voorlangs gaat. Rik Mulders pakt de afvallende bal op en schiet hard op doel. Zijn poging wordt via de voeten van Wentgens uit het doel gehaald. Vlak voor rust is het weer Wentgens die de Bossche openingstreffer voorkomt. Ditmaal haalt hij een hard schot van Nick de Groot uit de korte hoek.

Zo gaan beide ploegen de rust in zonder te scoren. FC Den Bosch vergeet zichzelf te belonen voor het vertoonde spel in de eerste helft.

In de tweede helft is het weer FC Den Bosch met de eerste kans. In de 50e minuut verovert Jaron Vicario de bal op de middellijn. Na een snelle tegenaanval komt de bal voor de voeten van Kotzebue. De spits haalt uit, maar ziet zijn poging geblokt worden.

Toch is het ADO Den Haag wat de leiding pakt. Na balverlies van Van den Bogert op het middenveld schakelt ADO Den Haag om. De eerste poging van de Hagenezen wordt nog gestopt door Roggeveen, maar in de rebound is het wel raak via Sellouki.

Na de tegengoal voerde FC Den Bosch de druk naar voren op, onder andere dankzij een aanvallende wissel. Boumassaoudi kwam in het veld voor Van den Bogert. Die invaller wist in de 74e minuut de score gelijk te trekken. Een harde voorzet van Rik Mulders vanaf rechts werd door Boumassaoudi binnengeschoten. In de fase na de gelijkmaker was het FC Den Bosch wat op zoek was naar de winnende treffer. Toch kreeg het na 86 minuten het deksel op de neus. Een snelle tegenstoot van ADO Den Haag werd door Daryl van Mieghem hard binnengeschoten.

Zo verliest FC Den Bosch in eigen huis van ADO Den Haag. Volgende week is Jong PSV in eigen huis de tegenstander. Dankzij de actie “Heel Den Bosch doet mee, iedereen achter FC!” wordt het een drukbezochte wedstrijd. De korte zijdes zijn inmiddels uitverkocht. Kaarten voor de hoofdtribune en  M-Side zijn nog wel verkrijgbaar via https://tickets.fcdenbosch.nl en aan de receptie van het stadion. Tot dan!

FC Den Bosch: Roggeveen, Van den Bogert  (70. Boumassaoudi), Ikeshita , Zelalem, Kotzebue , De Groot, Vicario, Mulders, Maas, Henning, Kostorz
ADO Den Haag: Wentgens, Granli, Waem, Surmeli, Van Mieghem, Moreo Klas, Veerman, Sellouki, Koudossou, Absalem, Ché (60. Siereveld)

 

Cookieinstellingen