FC Den Bosch verliest in volle Vliert van Jong PSV

Foto: Kees Vos Fotografie

FC Den Bosch nam het in een volle Vliert op tegen Jong PSV. De Bosschenaren kwamen op voorsprong, maar wisten uiteindelijk niet te winnen. 1-2. Dezelfde namen als vorige week in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, keerden vandaag weer terug in de basis.

In de beginfase van de wedstrijd moest FC Den Bosch nog uit zijn schulp kruipen. Verkeerde inschattingen zorgden voor een rommelige eerste negen minuten. Vervolgens was daar een door Kotzebue verdiende vrije trap de mogelijkheid om toch een kans te hebben. Ikeshita pakte de kans met beide handen aan en schoot geplaatst in de rechter onderhoek binnen. Dit doet het publiek wat al in een goede stemming was erg goed en zet de ploeg aan tot een goede fase, waarin veel balbezit was voor de thuisploeg.

Met ongeveer twintig minuten op de klok breekt Land weg van Jong PSV die een vrije trap verdient op ongeveer twintig meter afstand. Hij legt zelf aan en krijgt hem net niet tussen de palen. In de eerstvolgende uitbraak van FC Den Bosch kan uit een voorzet van De Groot in twee instanties niet worden gescoord. Kort daarna heeft Jong PSV de mogelijkheid om via de linkerkant eruit te komen. Deze vlotte aanval wordt door Bars met een gekruld schot in de verre hoek gelegd. Vervolgens is FC Den Bosch het kwijt en leeft Jong PSV helemaal op. Een voorzet vanaf de rechterflank uit een vrije trap wordt met het hoofd binnen gewerkt door Dagasan.

Na het vallen van de 1-2 gaat het beide kanten op. Snelle uitbraken aan beide kanten zorgen voor hachelijke momenten. Met name Jong PSV die heel gevaarlijk is in de counteraanval. Paar mislukte passes en acties vlak voor de zestien zorgen ervoor dat de stand hetzelfde blijft. Vlak voor rust in de 42e minuut is daar Kotzebue met een goede actie waaruit een goede voorzet komt. Vicario komt alleen net een paar centimeter te kort om van dichtbij binnen te koppen.

Zo gaan de twee ploegen de rust in met een 1-2 stand. FC Den Bosch doet zichzelf tekort door de goede fases niet vast te houden en dus Jong PSV in het zadel te helpen.

Na de start van de tweede helft begint FC Den Bosch met positief balbezit. Paar acties op het middenveld en aan de zijkanten zorgen voor drukke situaties in de zestien van Jong PSV. Tot echte kansen komt het dan nog niet. Daarvoor moeten we wachten tot aan de 55e minuut. Met een goede steekpass vanaf de achterste linie wordt De Groot de diepte in gestuurd. Een haarfijne voorzet blijkt toch net een teenlengte te ver te zijn voor Kostorz die glijdend net niet bij de bal komt.

In de 62e minuut valt een bal op rand zestien neer en in de kluts haalt Maas uit. Het schot wordt van dichtbij tegengehouden. Door deze actie valt hij wel geblesseerd uit. Dennis Gyamfi vervangt hem.

Met minder aanvallend spel dan in de eerste helft weten de Eindhovenaren de voorsprong vast te houden. Ook weet Jong PSV in de 69e minuut een vrije trap aan de linkerkant van de zestien te krijgen. Deze vrije trap komt goed voor en wordt zelfs binnengekopt, alleen de scheidsrechter is van mening dat de vrije bal te snel genomen werd. In tweede instantie komt er een schot uit dat niet gevaarlijk wordt.

De overtreding van Ikeshita in de 79e minuut is tekenend voor hoe de wedstrijd in de eindfase ging. Een tackle uit frustratie van hem in een situatie waar hij bijna niet bij de bal kon symboliseert het gevoel van de spelers op dat moment. Na een aantal momenten waarbij het publiek denkt aan een penalty en er goede kansen worden gecreëerd in de uitbraak, lijkt het toch misschien de goede kant op te vallen voor FC Den Bosch.

Het publiek probeert richting de laatste paar minuten FC Den Bosch aan te zetten tot een laatste inspanning. Alleen is dit Bossche slotoffensief tevergeefs. De wedstrijd tegen de opleidingsploeg uit Eindhoven wordt verloren in een wedstrijd waar het niet nodig was.

FC Den Bosch: Roggeveen, Van den Bogert, Ikeshita (82. Leijten), Zelalem (64. Ogbaidze), Kotzebue (64. Boumassaoudi), De Groot, Vicario, Mulders, Maas (64. Gyamfi), Henning, Kostorz
Jong PSV: Schiks, Dagasan (85. Kwaaitaal), van de Blaak, Jimenez, Tytens, Nassoh, Abed (95. Uneken), Land, Simons, van Duiven, Bars (45. van den Heuvel)

 

Cookieinstellingen