FC Den Bosch verliest ook van SC Cambuur

Foto: Kees Vos Fotografie

FC Den Bosch ging zaterdagavond  in Leeuwarden op bezoek bij SC Cambuur. In de Friese provinciehoofdstad kwam FC Den Bosch na een 2-0 achterstand terug in de wedstrijd, raakte het tweemaal de paal, maar gaat het zonder punten de bus weer in. 3-1. 

Aan de kant van FC Den Bosch twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong PSV. Joey Roggeveen en Jaron Vicario, die met hun nationale elftal op pad zijn, werden vervangen door Jakub Ojrzynski en Dennis Gyamfi. Voor de Poolse keeper betekent het zijn debuut voor FC Den Bosch.

FC Den Bosch keek binnen tien minuten al tegen een achterstand aan. Een snelle opbouw van achteruit kwam via Michael Breij voor de voeten van Remco Balk, die de bal beheerst binnenschoot. Na een kwartier was ook FC Den Bosch voor het eerst gevaarlijk. Vanuit een hoekschop kon Ricardo Henning op doel schieten. Zijn inzet belandde in het zijnet. Kort na de poging van Henning werd de score verdubbeld. Wederom was het Balk die scoorde, op aangeven van Breij.

FC Den Bosch komt na een ruim half uur terug in de wedstrijd. Gestuntel achterin leidt tot een zwakke pass van doelman Van Osch, die de bal in de voeten van Kacper Kostorz schuift. De spits is niet zelfzuchtig en legt de bal perfect klaar voor Rik Mulders, die de bal beheerst in de hoek schuift.

Direct na de goal komt FC Den Bosch weer gevaarlijk voor het doel. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door Kacper Kostorz op het doel gekopt. Zijn inzet wordt tot corner verwerkt. De hoekschop in kwestie wordt pas tien minuten later genomen. Vanwege voorwerpen op het veld wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt. De corner levert geen doelpoging op.

Na rust is het FC Den Bosch met de eerste kans. Een periode van balbezit eindigt in een doelpoging via Nick de Groot. Op voorgeven van Rik Mulders kan de opgestoomde vleugelspeler op doel koppen, maar doelman Van Osch haalt de bal van de lijn. Via de keeper en de paal belandt de bal er niet in. Even later raakt FC Den Bosch weer het houtwerk. Een lage voorzet wordt door Kostorz op de paal geschoten. De bal blijft in het spel en een tweede poging van De Groot gaat over het doel.

Na een dik uur komt Cambuur op 3-1. Remco Balk komt in de 16 tot botsen met Ojrzynski. Scheidsrechter Nick Smit wijst naar de stip en Milan Smit mag namens de thuisploeg achter de bal gaan staan. Hij schiet de bal feilloos binnen.

Cambuur blijft aanzetten na de 3-1. Kort na het doelpunt komt het met een viervoudige doelpoging voor het doel. Een flipperkast-situatie wordt door de thuisploeg niet bekroond tot doelpunt. In de 70e minuut treedt Ojrzynski weer op als sta-in-de-weg. Ditmaal redt hij knap op een poging van dichtbij, waarmee hij een tegentreffer en de hattrick voor Remco Balk voorkomt.

FC Den Bosch laat het er niet bij zitten. Een kwartier voor tijd heeft Kacper Kostorz een fraaie schijnbeweging in huis aan de zijlijn. Hierdoor komt er ruimte op de helft van Cambuur en kan Rik Mulders in de 16 de bal voorleggen. Voordat Kotzebue de bal kan binnenwerken, wordt de bal verwerkt tot corner.

FC Den Bosch komt er niet meer aan te pas in het laatste kwartier. De thuisploeg heeft met name de bal en probeert, onder anderen, via Milan Smit de voorsprong te vergroten. Echt doelgevraag blijkt uit in de laatste fase van de wedstrijd.

Zo verliest FC Den Bosch in Leeuwarden van SC Cambuur. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma, wanneer MVV Maastricht op bezoek komt in De Vliert. Tot dan!

FC Den Bosch: Ojrzynski , Van den Bogert (83. Laros) , Ikeshita (78. Boumassaoudi) , Zelalem, Kotzebue (78. Kalinauskas) , De Groot, Mulders , Maas, Henning , Gyamfi (68. Leijten), Kostorz (83. Van Bakel)

 

Cookieinstellingen