FC Den Bosch bekert tegen Excelsior

Foto: Kees Vos fotografie

Op 23 september werd bepaald dat FC Den Bosch in de eerste ronde van de KNVB Beker tegen Excelsior ging spelen. Woensdagavond om 21.00 uur wordt er afgetrapt tegen de Rotterdammers.

Afgelopen weekeinde werd FC Den Bosch overklast door FC Dordrecht. Een vroege 2-0 achterstand zorgde voor een erg slecht begin. Het enige lichtpuntje was Luke Mbete die zijn eerste goal voor de Bosschenaren maakte. Die pret was ook gelijk van korte duur, omdat vanuit de aftrap na zijn doelpunt, FC Dordrecht gelijk weer wist te scoren. De mannen van Tomasz Kaczmarek beginnen weer vanaf nul en kunnen tegen Excelsior laten zien wat ze waard zijn.

De ploeg uit Rotterdam kent een mooi seizoen tot nu toe. Excelsior staat momenteel op een zevende plek in de competitie en staan daardoor zelfs op een play-off plek voor Europees voetbal. Spits Nikolas Agrafiotis, die een verleden kent in de opleiding van FC Den Bosch, is dan ook een tegenstander om voor op te passen. De nummer 19 heeft al vijf keer gescoord in tien wedstrijden en is daarmee clubtopscorer.

Coach Kaczmarek beantwoordde via de Instagrampagina van FC Den Bosch vragen van supporters. Hij sprak eerst over de verloren wedstrijd in Dordrecht: “Vrijdag speelden we tegen een heel aanvallend team, waarbij we niet compact genoeg waren, slecht communiceerden. Het verschil zat hem dan ook in het winnen van duels, een goede communicatie hebben en dicht op elkaar staan. Er waren dan ook meerdere aspecten waarin we niet goed waren, waardoor de tegenstander vrij kon aanvallen. We wilden ook laag druk zetten, alleen dat lukte niet. Dus hadden we uiteindelijk helemaal geen druk op de bal. Het zijn dan ook veel punten die minder liepen, maar het hangt natuurlijk allemaal samen. Maar we moeten met name agressiever zijn en beter verdedigen.”

De vorige keer dat FC Den Bosch van Excelsior won was op 18 oktober 2013. In een spannende wedstrijd met veel doelpunten stond het 2-2 bij rust door twee doelpunten van Alexander Mols aan Bossche kant. In de 86e minuut maakte hij zijn hattrick compleet en bleven de drie punten in eigen huis.

Woensdag dus een bekerwedstrijd tegen de nummer zeven van Eredivisie. Trainer Kaczmarek had daar het volgende over te zeggen: “Ik vind dat Excelsior goed begonnen is aan het seizoen. Ze spelen op een slimme manier met duidelijke structuren. Ook merk ik dat ze al langer met elkaar spelen met leuke talenten voorin. Voor ons is het weer een thuiswedstrijd waar we naar uit kijken, bovendien is het in een competitie waar we zin hebben om in te spelen. Je kan namelijk gelijk tegen goede tegenstanders spelen en dus onszelf testen in de eerste ronde. We hebben het vertrouwen en het geloof in ons team morgen te gaan presteren, maar daarnaast hebben we ook het vertrouwen in onze fans dat ze morgen samen met ons een zeer bijzondere avond gaan creëren in ons stadion.”

De wedstrijd begint om 21.00 uur in stadion De Vliert. Heb je nog geen kaartje? Ga dan snel naar tickets.fcdenbosch.nl. Ben je er niet bij in het stadion? Dan is de wedstrijd live te zien op ESPN3!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen