FC Den Bosch zaterdagavond thuis tegen Jong FC Utrecht

Foto: Kees Vos Fotografie

Na de teleurstelling van de uitschakeling op woensdag moeten de Bosschenaren voor de competitie weer klaar staan. Op zaterdagavond wordt er afgetrapt om 18.45 uur tegen Jong FC Utrecht.

In de TOTO KNVB Beker had FC Den Bosch doordeweeks een bittere pil om te slikken. Na negentig minuten kwam het in extremis toch tot een verlenging door een doelpunt van Vicario in de allerlaatste seconde van blessuretijd. Het goede gevoel zat er toen in en men kreeg het idee dat de extra dertig minuten de goede kant op zouden vallen. Helaas was dat niet het geval. Door een ongelukkige handsbal kreeg Excelsior een strafschop en werd hun voorsprong hersteld. De Rotterdammers hielden toen verdedigend stand en was de uitschakeling een feit.

Jong FC Utrecht is niet bepaald in goede doen. Wisselvallig pakken de Domstedelingen punten en met 11 wedstrijden waarin 12 punten werden behaald staan ze momenteel 15e. Jong FC Utrecht pakte het grootste gedeelte van hun punten in eigen huis. Buiten de deur werd maar 1 punt gepakt in 6 wedstrijden. Voor FC Den Bosch dus een heel goede mogelijkheid om zaterdag thuis weer te winnen van een bezoekende ploeg.

Via de Instagrampagina van FC Den Bosch beantwoordde trainer Tomasz Kaczmarek vragen van supporters. De bekerwedstrijd werd besproken: “Het was een heel zwaar verlies, we hadden niet het gevoel dat we verdienden om te verliezen en ik vind ook niet dat we verloren hebben. Het bracht ook een pijnlijk en boos gevoel naar boven bij ons en dat moet ook bij ons blijven, omdat ik niet wil dat wij een team zijn die dit zomaar vergeet. We zijn aan het vechten. Vooral zijn we aan het vechten om van wedstrijden zoals woensdag waar we heel goed meekwamen een overwinning te maken. We weten dat we deze stap gaan maken, maar het is aan ons om te bepalen wanneer dat is.”

Dit seizoen werd er nog gewonnen van de ploeg uit Utrecht. De Bosschenaren hadden op 5 september een oefenwedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch. In een wedstrijd die veel wissels kende, kwam FC Den Bosch terug van een 1-0 achterstand en werd uiteindelijk gewonnen met 1-3. Destijds was ook gelijk het officieuze debuut van Mbete.

Morgen dus een zaterdagse speelronde in eigen huis. Coach Kaczmarek ging nog even op de speelstijl van FC Den Bosch in: “Dit seizoen hebben we bijna elke wedstrijd gescoord, waarbij we veel kansen hebben gecreëerd. Dit is omdat we heel graag aanvallend voetbal willen spelen. We willen een team zijn dat werkt onder druk en vanuit achteren op kan bouwen. Ik hoop dan ook dat de fans begrijpen dat we niet een team zijn die lange ballen speelt. Onze eigen manier is niet altijd succesvol, maar we zorgen voor veel momenten waarin we voordelen en kansen kunnen pakken en we moeten hier beter in worden om meer succes te hebben.”

De wedstrijd zaterdag begint om 18.45 uur in stadion De Vliert. Heb je nog geen kaartje? Ga dan snel naar tickets.fcdenbosch.nl. Ben je er niet bij in het stadion? Dan is de wedstrijd live te zien op het schakelkanaal van ESPN!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen